13.1 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Marea Lojă Națională din România și Muzeul Național Brukenthal Sibiu organizează „Conferințele deschise: Valori și principii masonice. Relevanță și impact”

Știri din Județ

Marea Lojă Națională din România și Muzeul Național Brukenthal organizează în perioada 20-22 septembrie 2024 o serie de evenimente cultural-academice „Conferințele deschise: Valori și principii masonice. Relevanță și impact”.

Evenimentele se vor desfășura la Palatul Brukenthal din Piața Mare din Sibiu iar intrarea este gratuită.

”Cu sprijinul Marii Loji Naționale din România, Sibiul va găzdui în perioada 20-22 septembrie o serie de evenimente culturale și academice la care vor lua parte mai multe personalități din țară și străinătate. Evenimentele se vor desfășura în Palatul Brukenthal, templu dedicat științei și artei, construit de baronul Samuel von Brukenthal, unul dintre cei mai importanți masoni. În Saloanele Palatului va fi amenajată o expoziție temporară în care vor fi expuse mai multe piese din colecția Marii Loji Naționale din România, a Muzeului Marii Loji a masonilor antici liberi și acceptați ai Republicii Peru și din colecția Muzeului Național Brukenthal. În cadrul expoziției va fi expusă și medalia de argint – Samuel von Brukenthal – maestru de scaun, realizată la Halle în 24 iunie 1744.

În zilele de 21 și 22 septembrie 2024, cu sprijinul Marii Loji Naționale din România, Palatul Brukenthal va fi deschis gratuit publicului spre vizitare cu prilejul Conferinței și a Zilelor Europene ale Patrimoniului”, a declarat Alexandru Constantin Chituță, manager al Muzeului Național Brukenthal.

Program:

Vineri, 20 septembrie 2024, ora 17:30

Deschiderea Oficială:

-dr. Alexandru Chituță – Director Muzeul Național Brukenthal

-Ion M. Ioniță – Redactor șef Revista Historia

-Prof. Univ. Dr. Gheorghe Bichicean – Mare Purtător de Cuvânt al MLNR

-Vlad Năstase – Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România

Sâmbătă, 21 septembrie 2024, ora 12:00

Conferințele MLNR – „Valori și Principii Masonice. Relevanță și Impact”:

-Prof. Univ. Dr. Daniel David – Rector Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj Napoca

-Ion M. Ioniță – Redactor șef Revista Historia

-dr. Alexandru Chituță – Director Muzeul Național Brukenthal

-Vlad Nastase – Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România.

Expoziția „Francmasoneria, școala înțelepciunii și a virtuții. Piese din Peru și România, curatori: dr. Raluca Frâncu, dr. Alexandru Constantin Chituță.

Saloanele Palatului Brukenthal, 20-22 septembrie 2024.

Vizită gratuită la Palatul Brukenthal din Piața Mare oferită de Marea Lojă Națională din România cu prilejul „Conferințelor deschise: Valori și principii masonice. Relevanță și impact” și a Zilelor Europene ale Patrimoniului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri