21.2 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Ce se fură în județul Sibiu: tuburi de orgă din biserici!

Știri din Județ

Furtul de obiecte de cult și de artă din biserici este încă prezent în județul Sibiu. Dacă fenomenul s-a mai diminuat în ultimii ani, acesta continuă, dar a luat o nouă tendință: furtul de tuburi de orgă. Multe biserici evanghelice din județ, lăsate abandonate sau prost păzite au devenit ținta hoților.

Radu Părean, ofițer de poliție responsabil cu monumentele istorice și patrimoniul, a declarat astăzi în cadrul unui seminar public că „membrii unei anumite etnii fură tuburi de orgă din biserici. Nu pentru valoarea lor muzicală sau culturală, ci pentru că au descoperit că sunt din staniu și le topesc pentru a le folosi la legătura dintre scocuri”.

Părean a arătat că migrația masivă a populației etnice germane din județul Sibiu a lăsat în urmă valori de patrimoniu în biserici și case parohiale care nu sunt nici la ora actuală păzite. „În cel mai bun caz avem o familie de bătrâni în satul respectiv care deschide biserica odată pe an, când este întâlnirea sașilor. Și atunci descoperă ce s-a mai furat și ne cheamă” a explicat Radu Părean.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș a obținut a patra victorie în campionat

EDITORIAL: Brățara, dacii și hienele

Incendiu puternic la un restaurant din Mediaș