12.4 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Ciudățeniile unui raport al Gărzii Forestiere Brașov pentru Regiunea Centru: tăieri ilegale puține, doborâri de vânt uriașe

Știri din Județ

La ședința care se va ține marți, 24 septembrie, la Colegiul prefectural Sibiu sunt așteptați să prezinte un raport de activitate comisarii Gărzii Forestiere Brașov, autoritate regională, care are în subordine și județul Sibiu. Raportul pe anul 2023 a fost transmis de Prefectura Sibiu, în avans, presei, și conține printre multe tabele aruncate de-a valma două informații care surprind.

Prima informație din raport ne transmite că în toate județele din Regiunea Centru, adică Sibiu, Brașov, Mureș, Covasna, Harghita, anul trecut au fost tăiați ilegali arbori în cantitate de doar 947 mc! Au fost 29 de fapte identificate de comisari și aceasta este cantitatea totală de lemn tăiat ilegal timp de un an de zile din toată Regiunea Centru.

Dar vine și a doua informație din raport, care precizează că tot anul trecut, vântul a doborât peste 1 milion de metri cubi de arbori în Regiunea Centru. Adică puțin peste 50 de hectare de pădure!

Bineînțeles că la acestea se adaugă tăierile programate, legale.

PUTEȚI CITI RAPORTUL COMPLET AICI

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș a obținut a patra victorie în campionat

EDITORIAL: Brățara, dacii și hienele

Incendiu puternic la un restaurant din Mediaș