10.2 C
Sibiu
vineri, 27 septembrie, 2024

Vineri se lansează CD-ul “Together” al artiștilor locali, odată cu startul Sibiu Sounds Festival din Piața Mică

Știri din Județ

Sibiul redevine în acest weekend epicentrul muzicii locale prin festivalul SIBIU SOUNDS, ajuns la a VII-a ediție! Între 27-28 septembrie 2024, scena din Piața Mică va vibra prin cele 14 show-uri live ale artiștilor sibieni care își produc și cântă muzica proprie, ce va fi inclusă pe compilația muzicală “Together”, care se lansează vineri, în prima zi de festival. Accesul la toate concertele este liber.

Diversitate la Sibiu Sounds Festival: trupele și genurile muzicale se întâlnesc pe aceeași scenă

Peste 60 de artiști sibieni, individuali sau trupe, au pregătit un spectacol complet, în care ne vor prezenta live cele mai noi melodii, dar și piese lansate în anii trecuți. La fel ca în fiecare an, au răspuns invitației atât trupe cu istoric, unele cunoscute pe plan național, precum Antract și RIFF, cât și unele nou-apărute, aflate la primele apariții publice sau la prima participare la Sibiu Sounds: Silkrod, Hypno Ceperco și Heavy Duty.

Vineri, 27 septembrie, urcă pe scenă, începând cu ora 17:00, Esu & BasilVio, Sergiu & The Fam, Blacktimber, EvergreeD, Alpha Q, RIFF și Revolter, artiști care acoperă un țesut divers de genuri și sub-genuri muzicale: hip-hop, pop-rock, funk, heavy metal, hard rock, rock alternativ sau rock clasic.

Sâmbătă, 28 septembrie, festivalul continuă tot de la ora 17:00, până la ora 23:00, cu un line-up la fel de divers: Silkrod, Hypno Ceperco, AltWaves, Heavy Duty, Wildchild, Onenightstand, Antract, trupe care cântă în stil death metal, rock alternativ, rock clasic, rock’n’roll, ori rock cu influențe punk, ska-punk sau indie.

“TOGETHER” – singurul albumul de colecție cu muzica trupelor locale

Un element unic al festivalului îl reprezintă producerea și lansarea compilației muzicale “Together”, un album în ediție limitată care include în acest an 15 dintre cele mai recente piese ale artiștilor locali.

Albumul fizic poate fi achiziționat în cele 2 zile de festival de la standul din Piața Mică, iar veniturile rezultate vor fi direcționate pentru susținerea scenei muzicale locale.

1. Alpha Q – Broken

2. Antract – Pentru tine nou

3. Black Timber – You Shook Me

4. Doomsday Astronaut – The Great Impostor

5. Esu – Eu sunt

6. EvergreeD – Chasing Time

7. Heavy Duty – Hunting Ghosts

8. Hypno Ceperco – Orb

9. Onenigtstand – Psycho Hello

10. Revolver – 16

11. Riff – Ratacit in Paradis

12. Sergiu & Radu Muresian – Came To 

13. Silkrod – Fent Fold

14. Waves – Youth Freedom

15. Wildchild – Chant

„De-a lungul celor șase ediții ale Sibiu Sounds Festival, am avut privilegiul de a fi martorii unei renașteri a muzicii locale, care reflectă perfect diversitatea și energia creativă a orașului nostru. Am înțeles că Sibiul are nu doar artiști talentați, ci și un public care susține cu adevărat evoluția scenei muzicale locale.

Festivalul a devenit o platformă vitală pentru promovarea artiștilor din Sibiu, iar compilația muzicală #Together rămâne un proiect esențial, consolidând legătura dintre acești artiști și comunitatea lor. Susținuți de Primăria Municipiului Sibiu și partenerii noștri, ne angajăm să continuăm demersul și la a șaptea ediție și îi invităm pe toți sibienii să se alăture în număr mare, să fie parte din acest eveniment, să redescopere muzica orașului lor și să trăiască împreună cu noi bucuria creativității locale.” – declară organizatorii Sibiu Sounds Festival.

Organizat de Asociația Culturală S’ART în colaborare cu Asociația Culturală PLAY

Cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu

Parteneri: Easy Industry / White Box / Pallex / Texco / Music Pub / SOMA.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

BC CSU Sibiu joacă vineri la Tg. Mureș

CSC Șelimbăr are secție de tenis

Marcel Manea este campion mondial la culturism