22.9 C
Sibiu
vineri, 27 septembrie, 2024

La Facultatea de Teologie din Sibiu au început cursurile pentru obținerea gradelor profesionale în preoție

Știri din Județ

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu au început luni, 23 septembrie, cursurile pentru obținerea gradelor profesionale în preoție. Peste 80 de preoți din eparhiile sufragane Mitropoliei Ardealului s-au înscris la cursurile de definitivat, gradul II și gradul I organizate la Sibiu.

Preoții înscriși la cursurile organizate în acest an de Arhiepiscopia Sibiului și Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu au participat la un Tedeum săvârșit în capela instituției de învățământ teologic de un sobor de preoți și diaconi condus de vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Mihoc,în prezența Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. În sobor s-au aflat Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Horia Oancea, decanul instituției, cadre didactice universitare, precum și alți slujitori ai Sfintelor Altare.

După slujba religioasă, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu s-a adresat preoților cursanți și i-a îndemnat să conștientizeze importanța acestor cursuri pentru formarea lor teologică și pentru susținerea misiunii pe care o au în comunitățile încredințate.

„Preacucernici părinți, bine ați revenit la facultatea noastră, în această capelă minunată, de unde ați plecat spre a păstori în ogorul lui Hristos, în parohiile dumneavoastră! V-am așteptat cu bucurie și de fiecare dată revenirea preoților la acest curs special pentru obținerea gradelor didactice în preoție, asemenea gradelor didactice în învățământ, este o sărbătoare, întâi de toate, pentru facultate, dar și pentru Mitropolie, pentru că sunteți preoții din eparhiile Mitropoliei Ardealului. Vom încerca să vă stăm la dispoziție într-o săptămână. Nu-i mult de fapt, sunt doar câteva zile, cinci cu examenul, care este de fapt o recapitulare sau o evaluare a lucrării pe care ați săvârșit-o frățiile voastre până acum. Evaluarea aceasta este firească, bună, folositoare și pentru activitatea preoțească, dar este folositoare și pentru trecerea în altă formă de încadrare. […] Ne interesează să participați la cursuri și seminarii, dar, în același timp, și să slujiți mai ales în sobor.”, a spus ierarhul.

Deschiderea cursurilor și primele comunicări ale profesorilor au avut loc în Aula „Mitropolit Ioan Mețianu”. De asemenea, comisia prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu a examinat preoții înscriși pentru obținerea gradului I.

În cadrul cursurilor preoțești de anul acesta, preoții înscriși vor sluji la Catedrala Mitropolitană din Sibiu și la Capela Facultății de Teologie din Sibiu.

CITEȘTE ȘTIREA COMPLETĂ AICI

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

FC Hermannstadt a cedat la trei goluri la Ploiești

Sibiul celebrează Noaptea Cercetătorilor

Accident pe Șoseaua Sibiului, lângă McDonalds