12.9 C
Sibiu
joi, 10 iulie, 2025

O zi de vară la Lacurile de la Ocna Sibiului: o bălăceală ca la gârlă

Știri din Județ

Publicitate
Într-o zi toridă de vară, în jurul prânzului, am ajuns la mult-lăudatele Lacuri de la Ocna Sibiului, cu speranța unei experiențe de relaxare și răsfăț în apele sărate cunoscute pentru beneficiile lor terapeutice. Dar realitatea din teren s-a dovedit, încă de la început, mai degrabă o lecție de răbdare și adaptare decât o oază de odihnă.

Căutare cu peripeții: un șezlong la umbră

Ajunși acolo în ora amiezii, am fost întâmpinați de un peisaj… foarte populat. Am început o adevărată aventură în căutarea unui șezlong, ideal la umbră, dar după 30 de minute de căutat fără succes, am realizat că nici la soare nu mai era vreo șansă. Nici vorbă de loc pe jos pentru un prosop, totul era ocupat. Lipsa de sezlonguri suplimentare era evidentă, de parcă nimeni nu s-ar fi gândit că într-o zi caniculară de vară, numărul vizitatorilor ar putea depăși capacitatea existentă. Ocuparea unui șezlong era de tipul legea junglei, primul venit, primul servit…

Norocoșii și-au găsit locuri cât de cât decente, iar ceilalți s-au retras în zone de coastă, sub puținii copaci existenți, încercând să se protejeze cumva de soarele arzător. După multă plimbare și oboseală, am prins la limită un loc pe un mic deal, la umbra parțială a unui copăcel firav, o comoară în peisajul suprapopulat.

Discuții la bar și… autoservire la nămol

Înainte de a ne instala, am încercat varianta șezlongurilor de la zona barului, disponibile contra cost la un preț de 10 lei. Barmanul ne-a informat că nu mai are nimic disponibil și ne-a direcționat către „șezlongurile” (mai mult un schelet din lemn) gratuite, dar fără umbrele. Cu alte cuvinte, o alegere între lemn încins sau prosop pe pietriș.

Distracția a continuat la lacul cu nămol. Aici, experiența era complet „DIY”, nămolul era strâns de cineva și pus direct pe scările de la intrarea în lac, iar fiecare se autoservea folosind niște păhărele sau proprile mâini, aplicându-și tratamentul. Un tablou viu de turism românesc adaptat pe repede înainte.

Mâncare scumpă, calitate discutabilă…

După „bălăceală”, am încercat să „ne răsfățăm” cu ceva de mâncare. La restaurantul tip autoservire, prețurile erau comparabile cu cele ale unui restaurant clasic (104 lei total, meniul zilei la 45 de lei, felul 2 și două ceaiuri reci), dar mâncarea a fost cel mult mediocră. Pentru cei cu buget mai redus sau gusturi simple, alternativa era clasicul porumb fiert, un langoș, o clătită, sau clasici mici asezonați cu bere. Desigur ca o amintire, suvenirurile n-au lipsit, pentru că, în fond, ce mai contează că ai stat ore întregi în soare dacă pleci acasă cu un magnet și un breloc frumos?

Unii vizitatori mai prevăzători au venit cu umbrele de soare de acasă, alții s-au adaptat cu umbrele de ploaie, creând o imagine pestriță, dar cât se poate de sinceră: turism de vară în regim de improvizație.

Peisaj „cu gust” de gârlă

Cât despre ambient, dincolo de lacurile în sine, peisajul aducea mai mult cu un scăldat la gârlă decât cu o stațiune balneară. Porțiuni nefinisate, scări stricate, pietriș de construcții „uitat”  în zona de urcare, șezlonguri murdare, câmpuri care arătau de parcă au pășunat vacile pe ele și o total lipsă de semnalizare la intrarea în complex. Practic, dacă nu știai exact unde te duci, nu ai fi aflat nici de pe drum.

Per total, ziua petrecută la Lacurile de la Ocna Sibiului a fost un mix de bălăceală, improvizație și răbdare. Cu o organizare mai atentă și o investiție minimă în infrastructură, experiența ar putea fi cu adevărat plăcută. Până atunci, rămâne o destinație pentru cei care nu se feresc de provocări și știu să găsească relaxarea chiar și într-un cadru cu iz de… gârlă upgradată.

Publicitate

18 COMENTARII

  1. Eu am fost doar în vizita ce de întrat în acele ape mai va . Era ca pe maidan și se pare ca e la fel și acum după 10 ani .Întrarea e doar ca să iei banii oamenilor pe nimic ca nu au săpat părinții primarilor lacurile ,trebuia sa fie ceva modic și cu toți banii strânși nici o investiție notabila ,

  2. Un articol de toată jena !Oare de ce merg atâția oameni acolo ?Nu ca sa profite de minunile pe care natura le-a dăruit ?Daca nu dorești să faci baie într-un lac care sta pe un munte de sare , sau sa te tratezi cu nămol adevărat atunci ai opțiunea sa mergi la un ștrand eco-bio cu ape tratate cu clor și plin de alei betonate .Iar pt un tarif modic de doar 35lei chiar poți să te bucuri (încă) de aceste lacuri naturale care chiar au proprietăți terapeutice.

    • Domnule „Pasionat de natura”, dacă sunteți cu adevărat pasionat de natură, atunci probabil sunteți de acord că aceasta trebuie întreținută și tratată cu respect. Din moment ce acea natură aduce venituri conducerii complexului, este etic și moral să se investească și în condiții decente pentru vizitatori. În articol nu critică nimeni lacurile în sine, ci managementul acestora.

  3. Nu înțeleg de ce vorbiți așa prostii…..sunt sute de șezlonguri in toată stațiunea și nu plătești nimic pentru ele , aproape toate restaurantele sau transformat în autoservire și sunt 5_6 ,deci ai de unde alege, preturi accesibile iar lacurile sunt bine întreținute

  4. Pai exact despre asta este vorba : despre o bălăceală ca la gârlă , in niste lacuri naturale care stau pe un munte de sare , de un lac cu nămol care chiar are proprietăți benefice.Iar pt doar 35lei pe zi sa poți să te bucuri încă de aceste minunății naturale eu zic că este bine venit .

  5. Oana Câmpeanu ești un jurnalist mediocru cu aere si fițe de Dubai. Ar fi bine sa înveți diferența dintre LACURI NATURALE si piscine amenajate. Tu,care cu siguranță nu ai vârsta băilor de nămol ,nu poți comenta si strica bucuria bătrânilor care au privilegiul de a se trata in aceste lacuri lăsate de Dumnezeu. Mâncarea e chiar bună si la preț decent. Dacă vrei ciocolata cu cataif, du-te mama la Dubai.
    Si aveai loc suficient in tot ștrandul dacă doreai opulență de ce nu ti-ai luat un baldachin care ,apropo nici ala nu era foarte scump.
    În concluzie, din cauza acestor jurnaliști de duzină este promovata țara intr-un mod negativ.
    Stai jos…nota 2!

  6. În toată stațiunea ,un ceai rece este 12 lei,dacă adunați 2 meniuri sunt 90 de lei iar cu un ceai vine 102 lei. Dacă adunăm 2 meniuri cu două ceaiuri reci ,total va fi de 114 lei. Înainte de a scrie un articol mai bine puneți-vă la punct cu aritmetică de clasa I. De ce nu prezentați bonul fiscal? Ar fi mai ușor pentru dumneavoastră și reportajul ar fi mai credibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează instalator!