17.4 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Piaţa Transilvania, primii 7 ani

Știri din Județ

Când vorbeşti despre un copil se spune că primii 7 ani de viaţă sunt cei mai importanţi în dezvoltarea ulterioară. Piaţa Transilvania a aniversat sâmbătă, fără mare fast, primii 7 ani de existenţă. Ceea ce iniţial se anunţase un eveniment cu discursuri, tur ghidat printre producători şi dansuri populare s-a rezumat la dansurile populare ale formaţiilor de tineri şi copii din Răşinari şi Avrig.

Se pare că Daniela Cîmpean, preşedintele CJ Sibiu a fost răcită şi după adunarea liberală de vineri de la Sibiu nu a mai făcut faţă şi la acest eveniment. Au suplinit-o, fără a mai ţine discursuri, vicepreşedinţii Christine Manta-Klemens și Marcel Constantin Luca. Alături de ei au fost puţini consilieri judeţeni. Adică dl. Bichicean şi dl. Bottesch.

Printre participanţii la eveniment am remarcat pe directorul executiv al DSVSA Sibiu, Șerban Țichindelean, primarii localităților Avrig, Rășinari și Arpașu de Jos, Nicolae Nan, fost preşedinte CJ, şi o delegație poloneză din regiunea Wielkopolska, cu care CJ a încheiat un acord de cooperare.

Câţiva producători locali au purtat piese vestimentare din costumul popular, dar majoritatea au considerat această zi, una normală de piaţă. De altfel nici cumpărătorii nu au fost prea interesaţi de dansurile populare. Probabil lipsa unor discursuri au cam ştirbit din semnificaţia evenimentului.

Muzica și jocul, aduse de ”Călușerii” din Rășinari și de ”Purtata Avrigului” au fost frumos interpretate de tinerii artişti, iar prezența doamnelor de la Șezătoarea din Avrig și a elevilor de la Școala din Arpașu de Jos cu produse artizanale sau cu produse din cămara bunicii au fost pata de culoare și de gust a acestei sărbători. Gustul a fost completat cu must proaspăt stors din teascul adus tocmai de la Râu Sadului, de către Ciprian Minea.

Publicitate
Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri