14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Șoferii băuți depistați cu rapiditate de polițiștii sibieni

Știri din Județ

16 infracțiuni la regimul rutier constatate la final de săptămână, din care 6 de conducere cu alcoolemie peste limita legală

În vederea creșterii siguranței în trafic și la finalul acestei săptămâni polițiștii rutieri precum și cei din sistemul de ordine și siguranță publică cu atribuții de poliție rutieră au desfășurat ample acțiuni în urma cărora au constatat 16 infracțiuni, astfel:

  •  6 infracțiuni de conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere;
  • 6 infracțiuni de conducerea unui autoturism de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice;
  • 2 infracțiuni de conducerea unui vehicul neînmatriculat 
  • 2 infracțiuni de refuz de prelevare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Exemple relevante:

***La data de 20 octombrie, în jurul orei 2335, pe DN 14, în localitatea Copșa Mică, polițiștii rutieri au oprit pentru control în trafic o autoutilitară. La volanul acesteia a fost depistat un bărbat din Victoria, județul Brașov, în vârstă de 44 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice (0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat). Totodată, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Bărbatul este cercetat penal pentru săvârșirea a 2 infracțiuni la regimul rutier, respectiv: conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.

*** La data de 20.10.2019, în jurul orei 1840, pe DC 23, în localitatea Ernea, polițiștii din Dumbrăveni au oprit pentru control în trafic un autoturism. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că mașina era condusă de un bărbat în vârstă de 36 de ani, domiciliat în Ernea, care se afla sub influența băuturilor alcoolice (0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat) și nu deține permis de conducere. Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.

***La data de 20.10.2019,  în jurul orelor 1740, în localitatea Ocna Sibiului, polițiștii au oprit pentru control în trafic un moped. Verificând conducătorul auto, precum și mopedul, polițiștii au constatat următoarele: mopedul era condus de un localnic în vârstă de 33 de ani care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul și care se afla sub influența băuturilor alcoolice – 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar moped este înmatriculat/înregistrat. Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea a 3 infracțiuni la regimul rutier, respectiv: conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat.

*** În dimineața zilei de ieri, în jurul orei 0832, în Piața Unirii din municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au oprit pentru control în trafic un autoturism. La volanul acestuia a fost identificat un sibian în vârstă de 39 de ani, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Sibianul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul cu alcoolemie peste limita legală.

Evenimente rutiere produse pe fondul stării de ebrietate 

La data de 20.10.2019, în jurul orei 0030, pe  DJ106D  Sibiu – Cisnădioara, s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. 

Polițiștii rutieri care au ajuns la fața locului au constatat cu șoferul, un bărbat de 51 de ani din Poplaca, în timp ce conducea autoturismul pe DJ106D, pe fondul stării avansate de ebrietate în care se afla, pierde controlul direcției de mers, părăsește partea carosabilă și intră în șanțul de pe marginea drumului. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 1,52mg/ l alcool pur în aerul expirat. În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri