10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Sibienii sunt invitați într-o călătorie în lumea gastronomică a secolelor trecute

Știri din Județ

Vineri, 25 octombrie 2019, începând cu ora 13:00, în Foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu va avea loc vernisajul expoziției „Arhitectură culinară sibiană în perioada modernă și contemporană”, eveniment care se va derula în cadrul proiectului Hermannstadt/ Nagyszeben/ Cibinium Culinaria Rediviva, inițiat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală 2019.

Expoziția „Arhitectură culinară sibiană în perioada modernă și contemporană” cuprinde o serie impresionantă de materiale cu valoare de patrimoniu: cărți poștale, ex-libris-uri, cărți de bucate aflate în colecțiile Bibliotecii ASTRA, elemente vizuale din arhiva on-line Alt-Hermannstadt in Ansichtskarten, Fotos, Gemälden und Grafiken și materiale aparținând colecționarilor Marian Bozdoc și Ioan Dejugan.

Arta culinară, dietetica și arhitectura urbană sunt cele trei subiecte care constituie traseul expozițional propus publicului sibian cu prilejul sărbătoririi gastronomiei în regiunea Sibiului. Biblioteca aduce în atenția publicului o experiență vizuală inedită, un periplu în arhitectura Sibiului, o călătorie în lumea gastronomică a secolelor trecute, fiind puse în evidență arhitectura orașului Sibiu, modul sănătos de preparare a alimentelor, etica și estetica gastronomică.

„În proiectul Hermannstadt / Nagyszeben / Cibinium Culinaria Rediviva, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu reunește o serie de activități interactive care au drept scop promovarea culturii gastronomice și educația prin cultură. Astfel, o serie de documente cu valoare de patrimoniu constituie discursul vizual menit să pună în lumină cultura gastronomică a secolelor trecute, într-un spațiu al diversității și al interacțiunilor culturale.” declară Silviu BORȘ, directorul Bibliotecii Județene ASTRA.

Cu prilejul vernisajului, va avea loc lansarea albumului Hermannstadt/ Nagyszeben/ Cibinium Culinaria Rediviva, o lucrare amplă care include elementele vizuale prezentate în expoziție, alături de alte documente cu valoare de patrimoniu.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 25–31.10.2019, în programul de funcționare al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, Str. George Barițiu, nr. 7, Foaier, Corp B, de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 20:00, și sâmbătă, între 9:00 și 13:00.

Toate evenimentele și proiectele Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se desfășoară cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri