spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Ziua Europeană a Justiției a fost celebrată la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Tribunalul Sibiu și Judecătoria Sibiu, au sărbătorit azi, 25 octombrie 2019, alături de toate instanțele române, Ziua Europeană a Justiției.

La data de 5 iunie 2003, Consiliul Europei și Uniunea Europeană au stabilit desfășurarea în fiecare an, la data de 25 octombrie, a Zilei Europene a Justiției, cu scopul de a aduce modul de funcționare a justiției în atenția publicului european.

În acest context, la sediul celor două instanțe s-a organizat „Ziua Porților Deschise”.

Au participat la eveniment elevi ai Colegiului Național Gheorghe Lazăr Sibiu, clasa a XI-a I, sub îndrumarea doamnei profesor consilier școlar Valeria Purcia.

Elevii au fost întâmpinați de vicepreședintele Tribunalului Sibiu, judecător Andreea-Angelica Dinescu.

Celor prezenți li s-au dat explicații referitoare la modul de funcționare al sistemului judiciar, la circuitul dosarelor, la etapele procesuale până la soluționarea unei cauze, la modalitatea de lucru a personalului din cele două instanțe cu vizitarea compartimentelor auxiliare ale acestora, la dosarul electronic, fiindu-le permis accesul în sălile de judecată în timpul ședințelor.

Elevilor prezenți le-a fost făcută o prezentare a carierei de magistrat, le-au fost puse la dispoziție, în format electronic, materiale informative despre sistemul judiciar, iar organizatorii au răspuns întrebărilor formulate de vizitatori.

Celebrarea Zilei Justiției are ca rațiune principală crearea unui eveniment simbolic, pentru a reaminti că justiția este în primul rând, şi cel mai important, un serviciu pentru cetățeni care le dă dreptul de a-și rezolva disputele private şi de a îşi afirma drepturile.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri