7.9 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Dosare penale pentru comercianții din Târgul Obor care vindeau fake-uri

Știri din Județ

La data de 27 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat ample acțiuni în Târgul Obor din municipiul Sibiu în vederea prevenirii și combaterii comerțului ilicit cu produse contrafăcute.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 39 de ani, domiciliat în județul Galați și o femeie în vârstă de 42 de ani, domiciliată în Netuș, care aveau expuse și ofereau spre vânzare produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Ambele persoane au fost conduse la sediul poliției iar produsele oferite spre vânzare au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În cauza s-au întocmit dosare penale de constatare în flagrant a infracțiunii de contrafacere conform art. 90 alin. 1 lit. b din Legea 84/1998, respectiv punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare. Cercetările în aceste dosare continuă.

La data de 24.10.2019 s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză cu privire la săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 90 alin. (1), lit. b din Legea 84/1998, constând în aceea că un sibian, în vârstă de 47 de ani, comercializează de la domiciliul său produse de îmbrăcăminte și încălțăminte purtând semne ale unor mărci înregistrate.

În baza datelor și informațiilor obținute de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, la data de 25.10.2019 a fost emis de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu –  Secția penală un mandat de percheziție domiciliară. În urma percheziției, polițiștii au identificat și ridicat 133 articole de îmbrăcăminte și încălțăminte purtând diferite mărci înregistrate care, după modul de etichetare și ambalare nu prezentau caracteristicile unor produse originale.

Bunurile identificate au fost ridicate iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrafacere conform art. 90 alin. 1 lit. b din Legea 84/1998, respectiv punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri