11.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Conferință la Muzeul ASTRA despre valorificarea științifică a patrimoniului etnologic

Știri din Județ


,,Hrană gătită, hrană povestită”, ,,Comunități minoritare”, ,, Tradiții sărbători (re)inventate” sunt doar trei dintre cele 12 teme pe care 80 de etnologi, sociologi, antropologi, muzeografi din ţară şi din străinătate le dezbat în această perioadă la Muzeul ASTRA!



Este vorba despre Conferința Anuală a Asociației de Științe Etnologice din România (ASER), ediția a XV-a , 6-8 noiembrie 2019. Evenimentul este organizat de Muzeul ASTRA în parteneriat cu Asociaţia de Ştiinţe Etnologice din România. Conferinţa este parte componentă a programului de cercetare a Muzeului ASTRA şi de valorificare ştiinţifică a patrimoniului etnologic.




Conferința Anuală a Asociației de Științe Etnologice din România (ASER) se va desfăşura în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Pavilionul Muzeal Multicultural, Centrul ASTRA pentru Patrimoniu si Hostel Diana. Participanții reprezintă muzee, institute de cercetare şi din instituţiile de învăţământ superior, care vor prezenta din perspectivă etnografică, istorică şi antropologică problemele etnomuzeologiei şi etnografiei româneşti şi europene, realităţile rurale din teren şi preocupările cu privire la patrimoniul naţional material şi imaterial. Se vor angaja în discuţii despre conservarea, promovarea şi valorificarea patrimoniului etnologic în muzee, arhive şi colecţii private, dar şi participarea la proiecte comune de cercetare şi evaluare a patrimoniului etnologic din România, considerat un important vector de integrare europeană.





Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

A declarat Cosmin Călinescu, Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri