spot_img
10.9 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Pavilionul Muzeal Multicultural din Muzeul ASTRA împlinește 4 ani

Știri din Județ

Publicitate

Ieri, 27 mai 2020, se împlineau patru ani de când Pavilionul Muzeal Multicultural din Muzeul ASTRA a fost pus în funcționare.


– PaMM a găzduit 51 de expozitii temporare;

– în PaMM s-au organizat 569 de evenimente, conferinte si ateliere educationale;

– 6734 de elevi, stundenti si cadre didactice au participat la atelierele organizate în sala de educație muzeală sau in sălile de expozitii din PaMM;

– expozițiile și Galeriile de Artă Populară din PaMM au fost vizitate de 142 903 persoane;

– în PaMM peste 200 de meșteri și creatori populari au susținut ateliere interactive



Reamintim faptul că Pavilionul Muzeal Multicultural a reprezentat un element de bază în cadrul Summitului P.P.E. din Muzeul ASTRA, organizat pe 9 mai 2019, de Ziua Europei, la Muzeul ASTRA. Printre cei prezenți la acest eveniment de mare amploare internațională, au fost E.S. domnul Klaus Iohannis, Președintele României, E.S. doamna Angela Merkel, Cancelarul Germaniei, E.S. domnul Jean-Claude Juncker, Președintele Comisiei Europene și E.S. domnul Donald Tusk, președintele Consiliului European.



Pavilionul Muzeal Multicultural din Muzeul ASTRA reprezintă și astăzi un element cultural sustenabil, posibil datorită unei investiții din perioada 2014 – 2016, prin proiectul predefinit Patrimoniu deschis.Creșterea accesibilității publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului ASTA, finanțat prinGranturile SEE (Spațiul Economic Euorpean – Islanda, Liechtenstein și Norvegia) 2009-2014, în cadrul programului „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”. De menționat aici este contribuția majoră pe care PaMM-ul l-a avut în câștigarea marelui premiu European Museum Academy/Luigi Micheletti Award 2019 de către Muzeul ASTRA. Reamintim aici câteva repere din motivarea juriului asupra deciziei: ,,(…)Proiectul Patrimoniu Deschis este un excelent exemplu al importanței colaborării dintre instituțiile culturale din diferite țări și poate fi un pol în dezvoltarea tuturor partenerilor și a lumii muzeelor ca atare. Astfel de bune practici se pot obține doar cu finanțare corespunzătoare, desigur.(…)ASTRA este un proiect inovativ, creativ, organizând colecția sa uriașă și bogată într-un mod care evidențiază astăzi fapte precum migrația, durabilitatea și biodiversitatea.”



Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu

Muzeul ASTRA PaMM arhiva
Muzeul ASTRA PaMM arhiva
SummitPPE copyright Muzeul ASTRA
Muzeul ASTRA PaMM arhiva  scaled
SummitPPE copyright Muzeul ASTRA
PaMM ARHIVA MUZEUL AS  scaled
Muzeul ASTRA PaMM arhiva  scaled
Muzeul ASTRA PaMM arhiva
PaMM ARHIVA MUZEUL AS  scaled
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda