spot_img
14.3 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Peste 30 de premii în cadrul celei de-a 12-a ediții a Concursului Internațional de Dans Clasic și Contemporan de la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

325 de participanți din peste 10 țări, 35 de premii și 194 de burse de studiu acordate în cadrul celei de-a 12-a ediții a Concursului Internațional de Dans Clasic și Contemporan de la Sibiu.

Finalul lunii octombrie a stat sub semnul competiției la Teatrul de Balet din Sibiu, în intervalul 25 – 27 octombrie aici desfășurându-se Concursul Internațional de Dans Clasic și Contemporan, un eveniment extrem de așteptat atât de profesioniștii din lumea dansului cât și de amatorii pasionați de această artă.

Evenimentul a constat atât în activități adresate participanților, prin organizarea de workshop-uri și a competiției propriu-zise, cât și în organizarea unei gale de excepție la care a participat publicul general – Gala of the Stars pe scena Sălii Thalia, din încheierea concursului. Workshop-urile au avut loc la studioul de la sediul Teatrului de Balet, și au fost susținute de o parte din membrii juriului, o ocazie extraordinară pentru participanți de a-și îmbunătăți deopotrivă tehnica de dans, dar și latura artistică, atât în dansul clasic cât și în dansul contemporan. La competiție au participat 325 de concurenți din Portugalia, Italia, Georgia, Dubai, Japonia, Ucraina, Rusia, Austria, Lituania, Bulgaria, Germania, Ungaria, Republica Moldova precum și elevi ai școlilor de dans de stat și private din România.

Anul acesta, juriul a fost compus din nume mari ale coregrafiei mondiale și profesioniști din domeniul artei dansului, conferind acestui eveniment un înalt grad de calitate și professionalism, Teatrul de Balet din Sibiu confirmându-și astfel poziția în rândul celor mai importante și mai vizibile instituţii de gen. Momentele artistice ale concurenților au fost evaluate și notate de către: Elek Tibor Zsolt – Dance School of the Vienna State Opera, Austria; Alexander Mishutin – International Ballet High School Tokyo, Japonia; Denis Medvedev – Bolshoi Ballet Academy, Rusia; Jean-Jacques Albouy Guy – The Royal Swedish Ballet School, Stockholm, Suedia; Daria Sosnina – Perm State Ballet School, Rusia; Misha Tchoupakov – School of Dance at University of the Arts, North Carolina, SUA; Roberta Ferrara – Equilibrio Dinamico, Italia; Valentin Bartes – Bell Art Cultural Association, Italia; Tatiana Anton – Bell Art Cultural Association, Italia; Yvon Strauss – French Confederation of Dance, Franța; Ketevan Motsonelidze – Tbilisi “V. Chabukiani” Ballet Art State School, Georgia; Adela Floricioiu – Teatrul de Balet Sibiu, România; Cristina Hamel – Opera Națională București, România; Corina Dumitrescu – Opera Națională București, Romania și Ovidiu Dragoman – Manager al Teatrului de Balet Sibiu. În urma jurizării, s-au acordat 35 de premii și 194 de burse de studiu la școli de dans de prestigiu din lume. Amintim aici: Bolshoi Ballet Academy, International Ballet Summer School Dresden, Kyiv Choreographic College, Perm State Ballet School Russia, Vienna Ballet School, Bolshoi Ballet Academy Summer Intensive USA (New York & Connecticut), Art Studio Professional Dance School, Summer Intensive 2020 Conservatório De Ballet E Dança Annarella Sanchez, Equilibrio Dinamico Dance Company, Ballet And Contemporary Dance Competition 4-6 January 2020 Mexico, International Ballet Seminar And Gala Performance Mesagne (Salento) Italy, International Dance Competition Interdanza 2-3 May 2020 Livorno, Italy, International Ballet & Contemporary Dance Competition „Domenico Modugno” Lecce, Italy, Torino Danza D’autunno International Dance Competition. Premiul cel mare a fost câștigat de Francisco Gomes de la Conservatório Internacional de Ballet e Dança Annarella Sanchez din Portugalia, cu nota 97,6.

Cea de-a 12-a ediție a Concursului Internațional de Dans Clasic și Contemporan de la Sibiu s-a încheiat cu o gală de excepție, un eveniment pentru publicul iubitor de dans, în care au putut fi urmăriți Julian MacKay, prim solist al Teatrului Mikhailovsky din St. Petersburg, Rusia, alături de prim soliștii Operei din Cairo – Ahmed Yehia și Anya Ahcin. Tot în cadrul galei au urcat pe scenă balerinii Teatrului de Balet Sibiu, dar și o parte din participanții la concurs cu cele mai bune momente de dans ale ediției.

Ca o noutate pentru ediția de anul viitor, pe lângă grupele și categoriile deja consacrate, la cererea masivă a celor interesați, organizatorii vor introduce grupe de dans de caracter pentru fiecare categorie de vârstă, precum și o grupă de senior clasic amator pentru categoria de vârstă 14-16 ani adresată celor care nu provin din licee vocaționale, sau școli de dans private cu program intensiv. 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului