26.2 C
Sibiu
duminică, 23 iunie, 2024

Turcii interesaţi să preia Aeroportul Sibiu

Știri din Județ

Compania turcă Limak doreşte de peste un an de zile să intre şi pe piaţa românească a aeroporturilor. După ce în decembrie 2018 au eşuat negocierile de preluare ale Aeroportului din Cluj, turcii şi-au trimis din vară partenerii români să negocieze pentru preluarea în concesiune a Aeroportului Internaţional Sibiu.

Compania Limak este una din cele mai mari din Turcia, cu afaceri în construcţii, ciment, aeroporturi, turism şi multe altele. În domeniul aeroporturilor turcii deţin deja în concesiune din 2008 Aeroportul din Pristina (Kosovo) şi au câştigat contracte de miliarde de dolari în parteneriat cu alte firme pentru dezvoltarea unui aeroport la Istambul şi Kuweit.

Publicitate

Grupul de firme Limak a pornit în 1976 la iniţiativa a doi studenţi turci Nihat Ozdemir şi Sezai Bacaksiz. Compania are afaceri majore în Turcia, Kuweit, Egipt, Rusia, Ucraina, Africa, Pakistan şi Europa de est.

La primele discuţii ce au avut loc în august la Consiliulul Judeţean Sibiu s-au prezentat mai multe firme interesate de concesiunea unor bucăţi sau servicii din Aeroport, firma românească Sky Capital fiind singura care a propus concesionarea şi extinderea întregului aeroport de la Sibiu. Firma Sky Capital a reprezentat până acum la alte negocieri interesele grupului de firme turceşti Limak.

Foto: Proiectul firmei Limak pentru noul terminal al Aeroportului Kuweit in valoare de 800 milioane dolari.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Turist salvat de Salvamont Sibiu

Drumeție în Munții Lotrului, pe Vârful Sterpu

Val de praf saharian peste județul Sibiu

Fată de 15 ani din Sibiu, dispărută

CSC Șelimbăr s-a despărțit de trei jucători

Bărbat dispărut din Miercurea Sibiului

Bărbat dispărut din Sibiu

Crosul Agnitei promite o seară de neuitat

Anunț important de la Ministerul Culturii