10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

32 de femei au demarat anul acesta afaceri profitabile de peste 150.000 de lei

Știri din Județ

32 de antreprenoare au castigat finanțare de aproximativ 150.000 de lei pentru înființarea de noi afaceri în regiunile Sud Muntenia și Centru.
Finanțarea a fost oferita prin proiectele Antreprenopolis Centru și Sud Muntenia, implementate de Asociația React

București, 19 noiembrie 2019 – 57 de afaceri au fost înființate și finanțate, anul acesta, prin proiectele Antreprenopolis Sud Muntenia și Antreprenopolis Centru – implementate de Asociația React, și peste 114 locuri de munca au fost create în regiunile de implementare. Dintre aceste afaceri, mai bine de jumătate, respectiv 32, au fost inițiate de femei.

O astfel de inițiativă îi aparține antreprenoarei Lia Ignat, care a reintrodus pe lista activităților turistice din orașul Giurgiu plimbările cu vaporașul pe Dunăre. În doar 2 luni, mai bine de 700 de persoane au ales să se relaxeze cu o plimbare pe apele Dunării, iar din aprilie 2020 antreprenoarea promite că vă reveni în forță. Lașam în urma orașul Giurgiu și ne îndreptam spre Târgoviște, unde Bianca Buzoescu brodează cadouri cu suflet, personalizate după preferințele clienților, în micul sau „atelier de brodat vise”.

Vesti bune avem și pentru pasionații de vinuri, care nu trebuie să mai călătorească până în Franța sau Italia pentru a se bucura de experiențe „amețitoare” autentice. Asta deoarece pe Drumul Vinului din Dealu Mare – Urlați, Daniela Sofia a deschis o pensiune într-o locație exclusivista – chiar în vie, lângă o crama. Aerul curat și proaspăt, liniștea, intimitatea, amenajările exterioare, piscina SPA hoț tub din lemn, foișorul și complexul de joaca pentru copii sunt doar câteva dintre ofertele cu care ne îmbie antreprenoarea.

Nu putem să părăsim regiunea Sud Muntenia fară să facem un popas în Breaza, pentru a ne încarca bateriile cu un dulce sănătos. De acum, acest oraș se poate lauda nu doar cu cel mai curat aer, dar și cu cele mai bune dulciuri naturale. Antreprenoarea Luminiță Ciobanu își întâmpină clienții cu produse deosebite: de la cozonaci tradiționali, care respecta cu sfințenie rețetă bunicii, poale-n brâu sau chiroste cu brânză și stafide tăvălite în smântână și miere, până la torturi unicat, pentru care sunt folosite numai ingrediente naturale, siropuri și dulcețuri preparate de ea și ornate cu flori comestibile, din propria gradina.
Ajungem apoi în regiunea Centru, mai precis în Brașov, unde îl redescoperim pe eroul copilăriei, Nastratin. Sub condeiul autoarei și antreprenoarei Cristina Grecu, acesta s-a întors mai înțelept și cu la fel de mult umor, pregătit să cucerească o noua generație de cititori.

Mergem mai departe în Sibiu, unde antreprenoarea Simona Orlandea propune explorarea orașului pe bicicleta electrica, pentru a ne bucura de o plimbare relaxata atât în oraș, cât și prin împrejurimi.
Tot în Sibiu întâlnim doua actrițe și antreprenoare care au construit afaceri dedicate activităților cu și pentru copii. Daca Alexandra Podu a ales să organizeze activități recreative și distractive, într-un spatiu mobil de joaca, Veronica Patru organizează cursuri de dezvoltare personala pentru copii folosind aritmetica mentala. Prin aceasta metoda, copiii reușesc să realizeze calcule mintale într-un timp foarte scurt, își îmbunătățesc capacitatea de memorare, concentrarea și atenția și totodată își dezvolta capacitatea de autoevaluare și abilitățile de stabilire a obiectivelor.
Și pentru că suntem la capitolul cifre și calcule, în orașul Reghin antreprenoarea Măria Ciurba oferă servicii de contabilitate, audit financiar și consultanta în domeniul fiscal, ajutând, astfel, alti antreprenori să economisească timp și resurse financiare, pentru că aceștia să se poată concentra pe implementarea afacerilor pe care le conduc.

Alte afaceri înființate în cadrul celor doua proiecte includ centre after school, agenții de marketing și publicitate, cafenele, studiouri foto, saloane de înfrumusețare, firma de proiectare, agenție de turism, centru de nutriție și service auto.

Pentru informații suplimentare despre afacerile înființate prin cele doua proiecte, vă rugam să vizitați site-ul www.asociatiareact.ro sau să contactati pe Lucia Ionescu, Responsabil Comunicare în cadrul Asociației React, la telefon 0724 336 364 sau e-mail lucia.ionescu@asociatiareact.ro.


Asociația React este o organizație neguvernamentala ce participa semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunități prospere: sănătate, educație, economie sociala și dezvoltare comunitara.
Proiectele pe care le implementam produc schimbări majore în viață oamenilor, prin intervenții adaptate și implicare activa. În cei treisprezece ani de la înființare, peste 1 milion de romani au beneficiat, direct sau indirect, de pe urma activităților derulate de noi. Impactul proiectelor este confirmat de cele 19 premii de excelența naționale și internaționale primite, care ne poziționează printre cele mai premiate organizații neguvernamentale din Romania. www.asociatiareact.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri