7.9 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

FOTO-VIDEO: Continental continuă seria investiţiilor la Facultatea de Inginerie din Sibiu

Știri din Județ

În prezenţa managerului general Continental Sibiu, Oswald Kolb şi a rectorului ULBS Ioan Bondrea astăzi s-au inaugurat oficial două noi laboratoare la Facultatea de Inginerie, renovate şi dotate de firma Continental. Acestea se înscriu în planul de investiţii în studenţii sibieni pe care firma a decis să îl demareze în 2003 odată cu venirea la Sibiu şi pe care îl va continua şi în viitor.

Cele două laboratoare inaugurate sunt pentru departamentul de Calculatoare şi Inginerie Electrică şi cel de Maşini şi Echipamente Industriale. Valoare totală a investiţiei s-a ridicat la 45.000 de euro, în prima fază fiind cheltuiţi 20.000 de euro în renovarea spaţiilor şi alţi 25.000 de euro în dotări şi echipamente.

Oswald Kolb a subliniat cu acest prilej angajamentul Continental în investiţii pentru studenţii sibieni nu doar în dotări de laboratoare, ci şi în burse, asigurarea de profesori asociaţi din cadrul firmei, cursuri şi pregătiri în interiorul fabricii sibiene. Kolb a arătat că din cei aproape 20.000 de angajaţi Continental la toate locaţiile din ţară, 4.500 sunt la Sibiu. Iar dintre aceştia 1.300 sunt în sectorul de cercetare şi dezvoltare, majoritatea absolvenţi ai Facultăţii de Inginerie a Universităţii Lucian Blaga.

Cu acest prilej Kolb a dezvăluit asistenţei că în 6 decembrie Continental va inaugura un nou modul de producţie de 10.000 mp alături de un al treilea modul pentru Cercetare şi Dezvoltare tot de 10.000 mp. Acesta va conţine şi două noi laboratoare şi o aulă la dispoziţia studenţilor ULBS de la Inginerie. „Trebuie să mulţumesc domnului director Kolb şi echipei de la Continental pentru tot ceea ce fac pentru Facultatea de Inginerie şi mai nou şi pentru Facultatea de Ştiinţe” a declarat Ioan Bondrea, rectorul ULBS, cel care acum 16 ani, pe vremea când era prodecan al Facultăţii de Inginerie, punea bazele colaborării cu firma Continental.

Ingineria, atracţia universitară a firmelor

Maria Vinţan, prodecan al Facultăţii de Inginerie a amintit istoricul investiţiilor Continental la Facultatea de Inginerie care includ holul principal, casa scărilor, 6 laboratoare, o aulă plus susţinerea a numeroase concursuri studenţeşti, burse, dar şi a unor cursuri extra-curiculare cu 40 de specialişti ai firmei. Ea a arătat că de cele două laboratoare nou renovate vor beneficia 600 de studenţi ai facultăţii.

Prodecanul Adrian Pascu a arătat că în ultimii ani Facultatea de inginerie se bucură de o competiţie între marile firme din Sibiu dornice să investească în echipamente şi dotări pentru această instituţie. Întrebat câte laboratoare mai trebuie modernizate, el nu a dorit să precizeze dând asigurări că toate sunt funcţionale. Rectorul ULBS, Ioan Bondrea, a fost însă mai pragmatic şi în timpul vizitei laboratoarelor modernizate de Continental, l-a invitat pe directorul Kolb într-un laborator de arhitectura calculatoarelor care ar necesita investiţii. „Simpatic mod de a cere mai mult!” a exclamat râzând directorul Continental Sibiu, care a dat asigurări că la anul se va implica în modernizarea acelui laborator.

Profesorul Volovici, şef de departament în cadrul Facultăţii de Inginerie, reprezentant al vechii şcoli de tradiţie a ingineriei româneşti, a remarcat că fără sprijinul tuturor firmelor, inclusiv al Continental, Facultatea de Inginerie ar fi rămas mult în urmă dacă se baza doar pe banii ministerului Educaţiei Naţionale. Rectorul Bondrea a precizat totuşi că anul acesta un laborator al facultăţii de cyber security a fost modernizat cu bani de la MEN, dar şi din surse proprii. „Facultatea de Inginerie este în top la dotări şi finanţare” a explicat Bondrea. El a mai precizat rolul foarte important jucat de această facultate în atragerea investitorilor străini care au construit fabricile din Zona Industrială de Vest şi nu numai. „În Sibiu nu veneau aceste companii, dacă nu exista ULBS!” a spus Bondrea, care s-a arătat şi mândru că absolvenţii ULBS ajung să lucreze în aceste companii şi sunt apreciaţi pentru nivelul de pregătire educaţională.

GALERIE FOTO:

Continental Sibiu ULBS
Continental Sibiu ULBS
Continental Sibiu
Continental Sibiu
Continental Sibiu
Continental Sibiu
Continental Sibiu
Continental Sibiu
Continental Sibiu
Continental Sibiu
Continental Sibiu
Continental Sibiu

VIDEO:

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri