spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

VIDEO / FOTO- Evacuare de urgenţă la noul mall de la Gară sau alarmă falsă?

Știri din Județ

Publicitate

Sirenele de alarmare au pornit din nou în această seară la Promenada Mall de la Gara Sibiu. Prin staţie s-a anunţat că toţi oamenii sunt rugaţi să evacueze clădirea de urgenţă. Martori prezenţi la faţa locului au declarat pentru SIBIU INDEPENDENT că se simte un miros ciudat. Reprezentanţii ISU Sibiu au declarat pentru ziarul nostru că încă nu au niciun apel la 112.

ACTUALIZARE 20.55: Prin staţie se anunţă două mesaje contradictorii: unul prin care oamenii sunt rugaţi să evacueze mall-ul, altul prin care se spune să este o alarmă falsă. Mulţi sibienii au plecat din mall, ieşirile din parcările subterane fiind ambuteiate. Alţii au ales să rămână în centrul comercial.

ACTUALIZARE 21.04: Sistemul de alarmare a fost oprit. Se pare că a fost alarmă falsă. Sistemul performant cu care Promenada Mall se lăuda zilele trecute s-a activat fără motiv. În mall au mai rămas puţini oameni care nu s-au speriat de alarme şi mesajele de evacuare. Promenada Mall scria pe contul lor de Facebook acum 4 zile: ” siguranța vizitatorilor noștri este extrem de importantă pentru noi. De aceea, toate sistemele de prevenire și securitate instalate în Promenada Sibiu au fost reverificate, atât de către personalul mallului, dar și de către autorități. Astfel, sistemele de detecție, cele de semnalizare și de evacuare în caz de incendiu sunt funcționale și respectă cele mai înalte criterii de performanță. „

ACTUALIZARE 21.24: Mai mulți oameni care au părăsit mall-ul prin Subsol 1 ne-au declarat că au simțit un miros ciudat la Subsol și unii au acuzat dureri de cap.

ACTUALIZARE 21.30: Reporterul SIBIU INDEPENDENT a fost somat de Serviciul de pază din noul Mall pe motiv că fotografiază. Reporterul nostru a descoperit sursa alarmei false: un nor uriaș provocat într-un spațiu aflat în amenajare de niște vopsele amestecate și care au activat se pare senzorii de alarmă.

ACTUALIZARE 22.00: Cel mai probabil vaporii de diluant au intrat prin sistemul de ventilație și s-au propagat prin întreg centrul comercial. În încăperea în care se realizau lucrări cu DILUANT era prezent un nor gros și un miros înțepător de diluant. Angajații care manipulau vopselele nu purtau măști de protecție iar când firma de pompieri privați le-a atras atenția aceștia au spus: “Lăsați ușa închisă și nu iasă”

VEZI MINUTUL 1:21 cu discuția pompierilor privați și muncitorii magazinului dar și imagini cu norul de diluant.

FOTO cu camera plină de vapori de diluant

FOTO de la faţa locului:

Foto principal arhivă de la intervenţia de acum o săptămână.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri