spot_img
9 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Expoziție de fotografie la Muzeul de Artă Contemporană

Știri din Județ

Publicitate

Vineri, 6 Decembrie 2019, ora 17:00, la Muzeul de Artă Contemporană, Str. Tribunei, Nr. 6, Sibiu, va avea loc deschiderea expozției intitulate Salonul Școlii de fotografie, Ediția 2019. Durata expoziției 6-29 decembrie 2019.

Fotografia a apărut la începutul secolului al XIX-lea din dorința umană, veche de milenii, de a comunica vizual, de a opri timpul în loc. În ziua de astăzi imortalizarea unui moment este la îndemâna oricui, dar nu oricine apasă declanșatorul aparatului în mod conștient, în căutarea acelui moment perfect, care să rămână în istoria fotografiei.

În luna noiembrie a anului 2019 vă invităm la Muzeul de Artă Contemporană pentru a îi cunoaște pe noii fotografi din România, care își expun lucrările în cadrul celei de-a șasea ediții a Salonului școlii de fotografie ”Image Art” din Sibiu.

Selecția fotografiilor a fost realizată de domnul Fred Nuss, un personaj emblematic al fotografiei sibiene, cu peste 50 de ani experiență în domeniu, împreună cu domnul Daniel Bălțat, care a pus bazele, alături de doamna Ana Bălțat, Școlii de fotografie ”Image Art” în anul 2008, având astfel o vastă experiență în ceea ce presupune instruirea tinerilor fotografi de pretutindeni. În urma selecției a rezultat un număr de 69 de imagini. Pentru a pune la încercare capacitatea fotografilor de a realiza imagini cât mai impresionante, dar și pentru a oferi unitate expoziției, acestora le-au fost impuse două teme generale: Travel și Alb&Negru. Imaginile ne vorbesc despre experiențele personale ale fiecărui autor în parte, arătându-ne în același timp principalele stiluri fotografice cu care aceștia relaționează.

Scopul principal al acestei expoziții este de a oferi un imbold celor care acum descoperă tainele fotografiei, dar și celor care au dovedit deja că stăpânesc un talent deosebit, acela de a privi lumea prin lentila aparatului de fotografiat.

Curator: Adrian Luca, curator Muzeul Național Brukenthal; Daniel Bălțat, Școala de fotografie Image Art, Sibiu. Organizator partener: Școala de fotografie Image Art, Sibiu. Parteneri: Epson; Deko Rame; Pixel Contrast, Photosetup

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor