4.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Spitalul Judeţean a anulat concursul la care s-a înscris Ministrul Sănătăţii

Știri din Județ

Conducerea Spitalului Judeţean Sibiu a anunţat pe site-ul propriu anularea concursului organizat pentru ocuparea unui post de medic primar confirmat în specialitatea Chirurgie Cardiovasculară. Motivaţia oferită este de ordin tehnic: lipsa spaţiilor unde să profeseze.

”În condițiile în care, în acest an nu s-a realizat constituirea unui corp modular al spitalului, prin care , pe langa relocarea Secției de Chirurgie Plastică, să asigurăm 10 noi paturi Secției de Chirirgie II- Compartimentul de Chiruirgie Vasculară, conscursul pentru postul de medic primar cu normă întreaga în specialiattea Chirurgie Cardiovasculară se anulează , urmând ca procedurile pentru scoaterea la concurs a postului să fie reluate la o dată ce va fi comunicată ulterior”, se menționează în decizia spitalului.

Motivaţia reală este alta?

SIBIU INDEPENDENT a prezentat în premieră dedesubturile acestui concurs care a avut parte de doi candidaţi: dr. Gabriela Cozmanciuc şi dr. Victor Costache. În esenţă am demonstrat că postul a fost scos special pentru dr. Gabriela Cozmanciuc, susţinută şi public de preşedintele Consiliului Judeţean, Daniela Cîmpean într-o conferinţă de presă prilejuită de o donaţie de echipamente medicale înlesnită de doamna doctor. Doar că înscrierea la acelaşi concurs a renumitului chirurg Victor Costache, ajuns şi Ministrul Sănătăţii a pus liderii liberali ai judeţului în impas. Mai ales că Victor Costache este şi el liberal.

Aşa că decizia de acum a conducerii spitalului de a anula concursul pare de înţeles în acest context. Motivele tehnice invocate de conducerea spitalului sunt false, deoarece ele se ştiau încă de la organizarea concursului respectiv. Numărul de paturi necesare creării unui astfel de post este stabilit prin normative şi la ora actuală se ştie că Spitalul Judeţean nu poate acoperi nici măcar necesarul actual de paturi pentru toţi medicii chirurgi angajaţi.

Soluţii de compromis

În ultimul an Spitalul Judeţean a găsit o portiţă de eludare a blocajelor privind angajările de medici din sistemul de sănătate. A început să angajeze medici pe contracte de colaborare. Cum este cazul dr. Cozmanciuc. Dar nu este singular acest caz, alţi doctori fiind angajaţi cu contract de colaborare la Policlinica şi pe alte secţii.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș