4.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

ALDE Sibiu: Guvernul Orban a început tăierile salariale… pe ascuns (CP)

Știri din Județ

SIBIU INDEPENDENT a primit un comunicat de presă de la ALDE Sibiu în care se aduc acuzații Guvernului Orban cu privire la tăierile salariale.

„Recent Guvernul Orban a anunţat mărirea salariului minim  brut pe economie de la 1 ianuarie 2020. de fapt Guvernul anterior PSD-ALDE a stabilit deja această mărire cu 100 de lei anual. Doar că noul guvern liberal s-a gândit că o mărire netă cu 83 de lei este suficient pentru angajatul român. „Un simplu calcul ne arată că odată cu creşterea cotaţiei EURO în raport cu LEU această mărire nu există în Euro. Dacă luăm comparativ salariul minim pe economie din 1 ianuarie 2019 şi cel propus acum de Orban este de fapt acelaşi salar în Euro. Deci românii nu primesc plus valoare la salar” a declarat Ovidiu Gheorghe Tocaciu, preşedintele ALDE Sibiu.

Dar inechitatea nu se opreşte aici. Guvernul liberal a decis ca din 2020 salariul minim pentru cei cu studii superioare să nu mai crească. Aşa Guvernul conduce ţara spre o viziune comunistă a egalitarismului salarial indiferent de studii. „Este o palmă dată tuturor tinerilor absolvenţi de facultate din România, care se trezesc puşi pe picior de egalitate la salariul minim cu un muncitor cu 10 clase” a declarat Ovidiu Gheorghe Tocaciu, în comunicatul de presă

Ovidiu Gheorghe Tocaciu, președintele ALDE Sibiu
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș