23.2 C
Sibiu
marți, 16 aprilie, 2024

EDITORIAL: De ce s-a respins concesionarea aeroportului Sibiu

Știri din Județ

Consilierii judeţeni au votat astăzi aproape unanim împotriva oricărei forme de concesionare a Aeroportului Internaţional Sibiu. În ultima lună au existat mai multe întâlniri cu diferiţi investitori care au venit cu oferte care mai de care mai tentante de concesiune a Aeroportului. Deşi iniţial liderii judeţului s-au arătat interesaţi de aceste oferte, astăzi în şedinţa de Consiliu judeţean am asistat la o răsturnare de situaţie. Atât liberalii, fdgriştii şi social-democraţii s-au exprimat contra concesiunii. Cel mai virulent a fost preşedintele FDGR, Porr, care a expus diferite motive contra, în special cel al viitorului comandament NATO la Sibiu. Daniela Cîmpean a anunţat şi ea că liberalii votează contra.

Dar cine a stat în spatele acesti răsturnări de situaţie? Sursele SIBIU INDEPENDENT au confirmat că preşedintele Klaus Iohannis personal a dat semnalul contra concesiunii. Probabil la sfatul consilierilor pe securitate, a SRI şi la recomandarea liderilor NATO. Ideea în sine de a avea un aeroport concesionat turcilor sau arabilor nu a fost pe placul celor din NATO care într-un an de zile deschid aici un comandament. Aeroportul este o resursă strategică pentru NATO şi pentru militarii care vor fi prezenţi la Sibiu.

Cât priveşte schimbarea culoarului de aterizare care momentan trece peste Sibiu, să fie mutat peste Cristian, tot Porr a motivat-o ca o necesitate pentru sănătatea sibienilor. El afirmă că unele aeronave dau drumul la o parte din kerosen în aer la aterizare. Cu piloţii de linie cu care am vorbit, am aflat că acest lucru este real, dar se întâmplă foarte rar şi nu la înălţimi mici, deci nu există niciun risc pentru populaţie. Motivaţia reală a schimbării culoarului de aterizare este tot una defensivă. Piloţii consultaţi cred că motivul real este riscul unei prăbuşiri din eroare sau în urma unui atac terorist. Schimbarea culoarului fiind cerută chiar de reprezentanţii NATO.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri