1.2 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Numărul cazurilor de GRIPĂ crește îngrijorător: 35 de pacienți internați, dintre care 24 copii

Știri din Județ

La nivel județean, numărul cazurilor cu suspiciune gripă care s-au prezentat la medic au crescut îngrijorător.

Județul Sibiu se află ,așadar, la începutul valului epidemic anual de gripă, specific pentru această perioadă a anului. Cele mai multe cazuri au fost izolate la domiciliu, fără a fi nevoie de internare. Astăzi la ora 12:00 erau internați 35 de pacienți cu caz de gripă, dintre care 24 de copii.

Se precizează că testul rapid nu confirmă boala, este doar orientativ pentru clinician și nu este obligatoriu, deoarece diagnosticul de poate stabili doar pe semnele clinice specifice. Testul pentru confirmarea gripei se face doar în laboratoarele de referință.

Direcția de Sănătate Publică a Județului Sibiu a comunicat încă de săptămâna trecută Inspectoratului Școlar Județean măsurile necesare pentru a preveni răspândirea gripei în unitățile de învățământ:

  • realizarea triajului epidemiologic în colectivități ( școli. grădinițe, creșe etc) inclusiv de către personalul didactic la începerea programului zilnic.
  • educația sanitară privind gripa și prevenirea ei
  • asigurarea respectării normelor de igienă (în special spălarea mâinilor)
  • curățenie și dezinfecție curentă pe suprafețe și pavimente, aerisirea încăperilor

Se recomandă populației care prezintă semne de boală să rămână la domiciliu și să contacteze medicul de familie pentru recomandări.

De asemenea măsurile de igienă personală ( spălarea cu apă și săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viață sănătos – alimentație bazată pe legume și fructe.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri