spot_img
12.3 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
spot_img

Spinean: Suntem cel mai mare ordonator de credite din judeţ. Val de concedii medicale

Știri din Județ

Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Sibiu (CJASS) a anunţat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că instituţia ce o conduce a făcut în 2019 plăţi de aproape 880 milioane lei, ceea ce o situează pe primul loc în judeţ. „Suntem cel mai mare ordonator de credite din judeţ” a spus cu mândrei Spinean care în raportul anual prezentat astăzi a arătat că de la venirea sa în 2017 la conducerea CJASS aportul instituţiei în finanţarea sistemului de sănătate din judeţ a crescut constant. Faţă de 2018 creşterea este de 20% anul trecut.

Banii au fost cheltuiţi pentru decontări servicii medicale, de personal din sistemul sanitar şi bunuri. La acestea se adaugă decontarea concediilor medicale.

Creştere de 55% la concediile medicale

Spinean a ţinut să laude angajaţii CJASS care au făcut eforturi mari pentru a plăti inclusiv concediile medicale din octombrie 2019, ceea ce reprezintă un avans considerabil faţă de normele în vigoare. El a precizat că plăţile efectuate pentru aceste concedii medicale au crescut cu 55% în 2019 faţă de anul trecut. „Numărul mediu lunar de certificate de concediu medical procesate în anul 2019 a fost de 21.711, media lunară decontată fiind de aproape 9 milioane lei” a subliniat Spinean. Motivaţia creşterii numărului de concedii medicale în judeţ, Spinean o pune pe creşterea numărul de angajaţi din firme.

Peste 115.000 de sibieni neasiguraţi?

La ora actuală în judeţ sunt 270 de medici de familie din care 240 titulari. La aceştia figurează 351.065 asiguraţi. Conform Direcţiei Judeţene de Statistică sunt 467.568 locuitori în judeţ. Diferenţa uriaşă este motivată de cei de la CJASS prin faptul că o parte nu sunt asiguraţi, alţii sunt plecaţi din ţară sau cei din localităţile de la marginea judeţului pot fi în evidenţa unui medic de familie din judeţele limitrofe. Totuşi diferenţa de peste 115.000 de oameni care nu apar în sistem ca asiguraţi în judeţ ar trebui să dea de gândit autorităţilor competente.

Top 3 medici de familie

SIBIU INDEPENDENT a obţinut de la reprezentanţii CJASS un top 3 al medicilor de familie din judeţ cu cei mai mulţi oameni înscrişi pe liste:

  1. Dr. Achim Olimpiu Florin
  2. Dr. Gabor Aurelia Zoita (din Bazna)
  3. Dr. Forir Anca Oana (zona Turnişor, care a preluat pacienţii dr. Turcu pensionată)

Medicii de familie din judeţ au prescris peste 1 milion de reţete anul trecut la 204.000 pacienţi.

IMG    scaled
IMG   scaled
IMG   scaled
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș