1.2 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

,,Institutul de Istorie ”George Barițiu” la Centenar (1920-2020), la Muzeul Național Brukenthal

Știri din Județ

Joi 30 ianuarie 2020, începând cu ora 12:00, în Sala de Consiliu din Palatul Brukenthal (Piata Mare, nr. 4) va avea loc prezentarea: ,,Institutul de Istorie ”George Barițiu” la Centenar (1920-2020). Prezentarea istoriei, activităților și realizărilor Institutului” susținută de prof. univ. dr. Sabin Adrian Luca.

La începutul lunii februarie a anului 1920, la inițiativa regelui Ferdinand I al României se decide înființarea Institutului de Istorie Națională pe lângă Universitatea din Cluj. În decursul unui secol de activitate, institutul clujean s-a afirmat ca o instituție fanion în domeniul cercetării istoriei naționale, grație unei pleiade de străluciți istorici ce și-au dedicat activitatea studierii trecutului.


Pentru a marca cei 100 de ani de existență, se va face o prezentare a istoriei, activităților și realizărilor Institutului de Istorie ”George Barițiu” din Cluj Napoca simultan în cel puțin 100 de instituții de învățământ și cultură din țară (licee, universități, muzee, institute de cercetare etc). La acest eveniment participă și Muzeul Național Brukenthal.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri