10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

EDITORIAL: La Sibiu se luptă Cardinalul Richelieu şi Samson

Știri din Județ

Cu toţii am remarcat un atac furibund prin o anumită parte a media locală la Cardinalul Richelieu de Sibiu. Sub impresia interesului public privind filo-securismul acestuia din tinereţe, se pare că se ascunde o luptă mai complexă pentru 4 hectare de teren în preajma centrului oraşului Sibiu.

Protagoniştii acestei lupte sunt parcă personaje de poveste. Un Samson, venit din altă parte a ţării, a cărui putere extraordinară este dată de banii foarte mulţi deţinuţi. Şi de armata de avocaţi pe care îi plăteşte pentru a pune mâna pe hectare de teren în oraşe mari, asta după ce a cumpărat fabrici de la stat. Cu toţii ştim că a fost o epocă, imediat după 1989 până prin 2003, când un tânăr electrician şcolit la locul de muncă putea face rapid milioane de euro şi astfel împrumuta noii oameni de afaceri ai României dornici să cumpere fabrici.

De vreo doi ani Samson a devenit proprietar şi la Sibiu. Doar că aici a întâmpinat cea mai mare rezistenţă. Şi în timp ce armata sa de avocaţi atacă pe toate fronturile legale, Samson trebuie să desfiinţeze cel mai de temut adversar care îi mai stă în calea cuceririi Sibiului: Cardinalul Richelieu de Sibiu. Şi cum poţi face asta dacă în instanţă nu reuşeşti? Îl discreditezi public! Şi nu odată, ci printr-un atac concertat. Doar că, spre supriza lui Samson, Richelieu de Sibiu are susţinere politică puternică. Chiar foarte puternică. Cum a reuşit să o obţină este o poveste complicată. Dar o are.

Aceasta nu este o luptă între David şi Goliat. Aici avem doi oameni puternici faţă în faţă: unul are puterea banilor şi a relaţiilor politice, altul puterea informaţiei şi a relaţiilor politice. Miza este pământul din zona centrală a Sibiului evaluat la milioane de euro cu potenţial de creştere a preţului. Cine va câştiga să sperăm că va decide instanţa şi nu o campanie media bine coordonată. Dar în astfel de afaceri mari războiul este total, indiferent de victimele colaterale.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri