spot_img
6.3 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Un angajat ISU aflat în timpul liber a acordat primul-ajutor victimelor accidentului din Ruși

Știri din Județ

Publicitate

La nivel național și local apar din ce în ce mai multe cazuri de angajați din structurile MAI care, deși se află în timpul liber intervin la diverse cazuri medicale sau la evenimente care pun siguranța cetățenilor în pericol.

La Sibiu, în doar o săptămână, două personaje s-au făcut remarcate prin spiritul lor civic: un polițist a identificat și reținut un infractor căutat internațional iar un pompier militar SMURD a acordat primul-ajutor unor persoane rănite într-un accident rutier.

„Empatia și spiritul civic reprezintă calități cu care se naște un salvator, ele nu se învață, ci se „ simt”. Încă o dată, colegul nostru plt.adj. Szekely Mihaly, ne-a făcut mândri, prin modul său exemplar de a se implica.

Aflat în timpul liber,astăzi, în timp ce se deplasa cu autoturismul personal a observat coloana de mașini din apropierea localității Ruși și instinctul l-a dus cu gândul că ar putea fi vorba despre un accident rutier.

Temerea i s-a adeverit, două autoturisme intraseră în coliziune, șapte persoane fiind implicate.  Fără să ezite s-a deplasat către locul evenimentului, iar experiența dobândită la intervențiile numeroase la care a participat, l-a ajutat să facă rapid triajul și în acelasi timp evaluarea primară a celor implicați în accident. 

De asemenea le-a acordat primul-ajutor calificat, persoanelor implicate și i-a supravegheat până la sosirea echipajelor SMURD și SAJ. Îl felicităm pentru inițiativă ,implicare și în egală măsură modestie, trăsături definitorii ale unui salvator adevărat.” au postat reprezentanții ISU pe pagina de Facebook.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă