spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

ELECTRICA SIBIU: CV-ul noului director este secret. De ce? REPLICA DIRECTORULUI

Știri din Județ

Publicitate

La mijlocul lunii februarie SDEE Sibiu (Electrica Sibiu cum este cunoscută popular de sibieni) a primit numirea unui nou director: Florin Benga. Acesta l-a înlocuit pe Ioan Crai, care a ocupat funcţia din noiembrie 2017.

Am încercat pe cale oficială să obţinem CV-ul noului director, Florin Benga, mai ales în contextul ultimelor scandaluri privind numirile politice la şefia energiei româneşti, unii dovediţi cu diplome false. Răspunsul primit de la SDEE Transilvania Sud SA este incredibil: pe scurt, CV-ul noului director este secret! Motivul? GDPR. În realitate GDPR nu are nimic de-a face cu publicarea CV-ului unui director de instituţie sau firmă privată. Pentru că ni s-a atras atenţia de reprezentanţii SDEE Transilvania Sud SA că din 2014 sunt companie majoritar privată şi nu se mai supun Legii 544 privind transparenţa şi „rigorilor acesteia”. Din raportările oficiale reiese că Statul Român mai deţine 49,785% din compania mamă. Curios este faptul că la numirea directorului Crai pe aceeaşi funcţie şi ani la rând după aceea, CV-ul acestuia nu a fost secret, din contră a fost mediatizat.

Filiera liberală de la Turcan citire

Am încercat să construim un profil al noului director Florin Benga pe surse şi pe arhiva internetului. Domnul Benga este o persoană retrasă. El a condus sub vechea guvernare PD-L, Agenţia întreţinere Servicii Energetice Sibiu din 2012, pe perioada acelei guvernări. Din punct de vedere profesional a avut tangenţă cu sectorul energetic, nu la fel de mult ca fostul director Crai, dar nici deloc cum este cazul actualului director Transelectrica SA Sibiu, Boţa Ioan Dumitru, de altfel un campion al funcţiilor publice ocupate de-a lungul anilor.

În cazul lui Florin Benga apare un doctorat început în anul 2000 la Universitatea Lucian Blaga, Facultatea de Inginerie. Tot acolo o regăsim cu un doctorat şi pe soţia sa Daniela, dar la Ştiinţe Economice. Relaţia politică cu PD-L, apoi cu PNL o găsim tot prin soţia, Daniela, preşedinta Organizaţiei Municipale de Femei a PNL Sibiu.

Legătura cu vicepremierul Raluca Turcan apare datorită fiicei domnului Benga, Sonia. Ea a fost alături, în ultimii 10 ani, de doamna Turcan, în calitatea de consilier. Sonia Benga este acum avocat asociat la o firmă din Bucureşti.

ACTUALIZARE: Florin Benga cere dreptul la replică şi face public CV-ul

La nici 24 de ore de la publicarea articolului nostru de mai sus, directorul SDEE Sibiu, Florin Benga, ne-a dat următorul drept la replică şi ne-a pus la dispoziţie CV-ul său. SIBIU INDEPENDENT asigură mereu echidistanţă în articolele publicate şi, poate, era mai simplu dacă SDEE ar fi oferit de la început aceste informaţii la cererea noastră.

In temeiul dreptului la replica, referitor la articolul dumneavoastra, va comunic urmatoarele:

Este regretabil ca o publicatie independenta transmite publicului insinuari cum ca si societatea noastra ar fi afectata de scandaluri ( gen directori cu diplome false).

In cadrul societatii ne-am luat angajamentul sa nu comunicam informatii referitoare la societate. Pentru aceasta exista un departament specializat pentru comunicare. Prin reciprocitate nici societatea nu comunica informatii personale despre angajati; fara acordul acestora.

Deci CV-ul personal nu este secret dar se publica doar informarea si acordul partilor.

Veti vedea din lecturarea CV-ului ca am pregatirea pe domeniul de activitate al societatii noastre cat si vechimea in domeniu, as putea spune, cea mai mare din cadrul Structurii Regionale Sibiu.

Va multumesc

Florin BENGA”

Ce conţine CV-ul noului director SDEE Sibiu?

Conform CV-ului pus la dispoziţie de noul director SDEE Sibiu, Florin Benga, în urma articolului nostru reiese că acesta este de profesie inginer electroenergetician şi a profesat aproape toată viaţa în sectorul metrologie energetică.

Benga a terminat Institutul Politehnic „Gh. Asachi” din Iaşi în 1981 şi după o perioadă de 11 ani ca inginer la Întreprinderea Mecanică Mârşa, în 1993 s-a angajat la Serviciul Judeţean de Metrologie Legală Sibiu ca şef laborator. După încă 16 ani la această instituţie, în anul 2009 a ajuns director la FISE Electrica Serv – SISE Transilvania Sud – AISE SIbiu, o divizie de mentenanţă a Electrica SA. Din 2012 pierdut funcţia de director, dar a rămas în instituţie ca inginer până luna trecută când a fost numit director SDEE Sibiu. În cadrul AISE Sibiu a lucrat tot în compartimentul metrologie.

Sursa cont public Facebook: Florin Benga alături de soţia Daniela şi fiica Sonia
Sursa cont public Facebook: Raluca Turcan în septembrie 2019 alături de Sonia Benga în campanie electorală pentru preşedintele Iohannis.
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri