spot_img
9 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Finanțare nerambursabilă REGIO pentru regenerarea comunităților defavorizate sibiene

Știri din Județ

Publicitate

Două importante investiții pentru comunitățile mai sărace din Sibiu se vor derula cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional REGIO, derulate la nivel regional de Agenția pentru Dezvoltare Regionala Centru. Este vorba de proiectele prin care edilii vor obține finanțare în vedere realizării unui centru multifuncțional în zona străzii Oțelarilor și a unui spațiu multifuncțional de recreere și sport în cartierul Gușteriță, a căror valoare totala cumulata este de peste 1,7 milioane euro. Fondurile atrase prin contractele semnate de doamna primar Astrid Cora Fodor și domnul Simion Crețu, director general ADR Centru sunt alocate prin Axa Prioritara 4 a POR 2014-2020, pe Prioritatea de investiții 4.3, care asigura sprijin pentru regenerarea fizica, economica și sociala a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale. Cele doua proiecte se vor finaliza cel târziu în luna noiembrie 2021.   

  “Ne continuam investițiile începute în modernizarea infrastructurii edilitare din cartierele municipiului Sibiu. Am semnat contracte pentru modernizări de străzi, alei, zone verzi și iluminat public. Dar comunitatea are nevoie și de suport, de servicii sociale și educative pentru a se regenera și pentru a se uni. Centrul multifuncțional din zona Henri Coandă – Oțelarilor vă fi primul astfel de obiectiv public care vă servi că spatiu de întălnire, socializare și educare a membrilor comunității aflați în situații dificile, destinat în egala măsură copiilor, părinților acestora și persoanelor vârstnice, iar terenul de de recreere și sport din Cartierul Gușteriță este destinat copiilor și tinerilor din aceasta zona a orașului, că să le oferim cele mai bune condiții pentru practicarea sportului în aer liber. Pe de alta parte, în clădirea ce se vă construi lângă acest teren vor fi organizate activități recreative, educaționale și de socializare pentru copii și tineri, dar și activități de informare și consiliere pentru familiile din comunitățile marginalizate”, a declarat doamna Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Foto propunere grafica centru multifunctional
Foto propunere grafica teren sport
Foto propunere grafica teren sport
Foto locatie actuala teren sport
Foto locatie actuala centru multifunctional

Ambele proiecte ce obțin finanțare REGIO sunt realizate în parteneriat intre UAT Municipiul Sibiu și Direcția de Asistenta Sociala Sibiu, având că lider de parteneriat Primăria Municipiului Sibiu.

Obiectivele specifice ale proiectului ”Creare centru multifuncțional în zona străzii Oțelarilor, destinat comunităților marginalizate” sunt de a construi aceasta clădire în suprafață desfășurată de peste 1350mp a Centrului, dedicat prioritar comunității marginalizate din cartierul Compa – Oțelarilor al Municipiului Sibiu, adică pentru aproape 900 de persoane. Noua construcție vă fi dotata corespunzător, în vederea desfășurării de activități educative, sociale, sportive și recreaționale, indoor.

Obiectivele specifice ale proiectului ”Spatiu multifuncțional de recreere, sport și educație activa în cartierul Gușteriță” presupun amenajarea unui teren de sport multifuncțional destinat copiilor și tinerilor din zona marginalizata a cartierului Gușteriță și construcția unei clădiri, în suprafață de peste 140mp și dotarea acesteia pentru desfășurarea activităților de grup pentru educație active. De aceasta investiție vor beneficia direct peste 3500 persoane din cartierul sibian, din care peste 300 copii.   

Municipiul Sibiu este orașul în care se investește susținut pentru creșterea calității vieții. Potențialul urban de dezvoltare este valorificat de numeroasele proiecte europene derulate de către Primărie, dar și de la nivel județean, pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. Prin cele 27 de contracte deja semnate se vor realiza proiecte care vor atrage peste 120 milioane euro, fonduri europene. Acestea vor fi valorizate și prin inițiativele locale dedicate îmbunătățirii condițiilor de viață pentru comunitățile marginalizate, pentru că și în cartierele aflate în zone cu risc social oamenii să simță că aparțin comunității sibiene și se dezvolta odată cu aceasta. Iar susținerea implicării în viață civica sau sportiva a tinerilor și vârstnicilor din aceste zone, vă demonstra tuturor locuitorilor rolul benefic al fondurilor europene pentru creșterea coeziunii sociale”, a declarat domnul Simion Crețu director general ADR Centru.

Proiectul centrului multifuncțional Oțelarilor, propune realizarea unei investiții moderne – cu parter, etaj și mansarda – care vă avea 120 de locuri pentru copii, tineri, adulți și vârstnici. Centrul de zi pentru copiii defavorizați de vârstă școlară are în vedere realizarea activităților precum: pregătirea temelor școlare, activități educative, recreative și de socializare, orientare școlară și profesionala, precum și consiliere psihologica. De asemenea, în cadrul centrului vor avea loc activități de consiliere, pregătire profesionala și sprijin pentru părinți. În cadrul Centrului de zi, pentru persoanele vârstnice se vor asigura activități sociale comunitare și activități recreative de grup. Clădirea vă cuprinde următoarele categorii de spatii: 2 sali dedicate activităților pentru vârstnici, 1 sala de sport, 2 sali de activități pentru copii și tineri, 3 sali multimedia, 1 ludoteca, 4 birouri pentru asistenți sociali sau consiliere, 3 chicinete, spatii de depozitare, administrative și grupurile sociale aferente. Valoarea totala a proiectului este de 5.456.623,28 lei, din care suma nerambursabila solicitata, reprezentând 98% din cheltuielile eligibile este de 5.347.490,81 lei, respectiv aproape 1,17 milioane euro.

Proiectul de realizare a terenului de sport din Gușteriță înseamnă reamenajarea unui spatiu în suprafață de peste 2.000mp de pe strada Podului și construirea unei clădiri pentru activități educative, culturale și recreative, cu facilitați de acces pentru persoane cu dizabilități și cu dotări adaptate nevoilor beneficiarilor de servicii oferite. Clădirea cea noua și întregul teren vor beneficia de supraveghere video, alarma și paza, inclusive toate utilitățile pentru infrastructura aferenta.

Terenul de sport multifuncțional este destinat copiilor și tinerilor din zonele marginalizate și vă asigura condițiile pentru practicarea fotbalului (pe o suprafață de joc mica), a handbalului, baschetului, tenisului și voleiului. Celelalte spatii exterioare vor fi reamenajate cu zone verzi, copaci și arbuști ornamentali, suprafață totala a terenului deschis fiind de aproape 1900mp.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor