Măsuri obligatorii pentru terasele din Sibiu

Știri din Județ

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sibiu s-a întrunit într-o ședință convocată vineri, 13 martie, de primarul Astrid Fodor, președintele Comitetului. În această ședință s-au decis o serie de măsuri de protecție a clienților teraselor sezoniere din Sibiu, în contextul pandemiei COVID-19.

Astfel, începând de sâmbătă, 14 martie, terasele avizate să funcționeze pe domeniul public vor fi obligate să instituie următoarele măsuri:

  • Amenajarea terasei astfel încât distanța dintre mese să fie de 2 m.
  • Dezinfectarea suprafețelor și mobilierului terasei după plecarea fiecărui client
  • Îndepărtarea protecțiilor laterale ale teraselor, pentru o mai bună ventilare a spațiului

Poliția Locală și Serviciul de Administrare a Domeniului Public vor efectua controale pentru a verifica respectarea acestor măsuri. În cazul în care nu se respectă, avizul de ocupare a domeniului public va fi anulat, iar terasa în cauză va fi ridicată.

În funcție de evoluția situației, Primăria Sibiu va adopta și alte măsuri, mai radicale, pentru protecția populației. Pe această cale Primăria Municipiului Sibiu face un apel către sibieni să limiteze la maxim deplasările care nu sunt absolut necesare și să evite cât mai mult posibil locurile publice.

Reduceri cu 50% a taxei de ocupare a domeniului public pentru cei care respectă măsurile de protecție:

Pentru a compensa aplicarea acestor măsuri, precum și pentru a reduce impactul economic negativ cauzat de lipsa turiștilor voi propune Consiliului Local reducerea cu 50% taxa de închiriere a domeniului public pentru terase până în data de 30 iunie.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

sursa foto: zilesinopti.ro

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri