spot_img
5.2 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Scandal monstru la Spitalul Judeţean Sibiu din cauza coronavirusului. ACTUALIZARE

Știri din Județ

Publicitate

Citeşte mai jos actualizarea cu punctul de vedere al Spitalului Judeţean.

Am primit astăzi pe adresa redacţiei o reclamaţie de la un angajat din cadrul Spitalului Judeţean Sibiu care susţine că nu mai poate să tacă. Reclamaţia este adresată Primului ministru, ministrului Sănătăţii, Prefectului, Preşedintelui Consiliului Judeţean şi directorului DSP. În reclamaţie se aduc acuze grave conducerii Spitalului Judeţean, în special directorului medical dr. Grosu pentru tăinuirea faptului că un medic radiolog, doamna dr. Plop a venit de la un congres dintr-o zonă de mare risc de contaminare cu coronavirus şi a lucrat la Spital timp de 5 zile, deşi prezenta tuse, strănut şi temperatură. Se mai reclamă faptul că DSP-ul nu a fost anunţat şi nu s-a făcut anchetă epidemiologică la insistenţele conducerii Spitalului de a tăinui cazul.

Am contactat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean şi ei nu primiseră reclamaţia. SIBIU INDEPENDENT a înaintat reclamaţia conducerii Spitalului Judeţean în aşteptarea unui punct de vedere pe care îl vom reda dacă va sosi.

ACTUALIZARE ora 22: Abia acum pe adresa redacţiei a venit punctul de vedere al Spitalului Judeţean Sibiu. Ţinem să reamintim că am contactat reprezentanţii Spitalului ÎNAINTE de a publica materialul. De asemenea am dat publicităţii o reclamaţie trimisă nouă şi altor redacţii, dar trimisă şi la mai multe instituţii. De asemenea am trimis reclamaţia noi la Spitalului Judeţean şi la DSP Sibiu. Dar fiind în era internetului şi în plină criză NU am dorit ca la Sibiu să existe un nou caz ca la Bucureşti cu un fost şef al politiţiei. Redăm integral răspunsul Spitalului Judeţean, deşi este rău intenţionat la adresa redacţiei noastre, fără motive. O analiză a răspunsului nu aduce ARGUMENTE contra a ceea ce se scrie în Reclamaţia primită, din contră.

RĂSPUNS SPITAL JUDEŢEAN SIBIU

„În urma apariției articolului Scandal monstru la Spitalul Județean Sibiu din cauza coronavirusului în cadrul publicației online Sibiu Independent, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu face următoarele precizări din dorința de informa corect opinia publică.

Medicul la care faceți referire nu a participat la un congres medical, deplasarea sa în străinătate fiind una strict de natură personală. Pe parcursul acesteia, nu au avut loc contacte cu persoane infectate sau suspecte a fi infectate cu COVID-19. Reîntoarcerea în tară, în data de 6 martie, printr-un punct vamal din județul Timiș a decurs fără probleme și restricții, întrucât călătoria nu a avut loc în zone de risc major cu privire la infecția cu coronavirus. În data de 9 martie, fără a avea simptome asociate infecțiilor respiratorii, medicul s-a prezentat la serviciu, unde a lucrat conform programului. Subliniem că a fost vorba despre o singură zi și nu 5 cum eronat se prezintă în articol. În seara zilei de 9 martie, prezentând febră și durere în gât, mediul SCJU Sibiu a anunțat medicul de familie și medicul șef al secției unde activează, intrând în concediu medical. Cazul a fost adus ulterior în atenția medicului epidemiolog al spitalului județean, precum și în atenția medicului infecționist. Mai mult, a fost contactată și Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu, pentru a se prezenta cazul și pentru a fi cerută consiliere de specialitate. În urma discuțiilor dintre spital și DSP, s-a concluzionat că situația medicală prezentată nu intră în definiția de caz privind infecția cu coronavirus și nu se impune recoltarea de probe în vederea testării. S-a recomandat ca măsură profilactică izolarea la domiciliu pentru maxim două săptămâni și urmarea unui tratament pentru laringită acută, o afecțiune minoră și comună în sezonul rece. În momentul de față cadrul medical al spitalului se află în continuare la domiciliu, într-o stare de sănătate bună, afebrilă și fără alte simptome.

În ceea ce privește acuzațiile cu privire la conducerea spitalului, acestea frizează ridicolul și nu sunt altceva decât fanteziile unei persoane rău-intenționate. De altfel, managerul instituție, dl Cornel Benchea, precizează în mod clar și fără echivoc: “Nu am făcut și nici nu voi face niciodată așa-ceva (n.a. -amenințarea angajaților). Este sub demnitatea mea morală și profesională iar cine face astfel de acuzații, ar trebui să le facă asumat, și nu sub protecția anonimatului. Este doar o încercare de a destabiliza instituția în aceste context epidemiologic complex, când ne confruntăm cu amenințarea noului coronavirus”.

Întreg articolul se bazează pe informații false, neconforme cu realitatea, fiind construit pe o relatare anonimă, neargumentată, al cărei unic scop este de a provoca cu orice preț scandalul și a dezinforma cetățenii. Mai mult, decizia redacției de a publica un text anonim și folosirea numelui unui medic fără verificarea temeinică a subiectului, aduce mari prejudicii de ordin moral și profesional, atât cadrului medical în discuție cât și spitalului județean și conducerii instituției. Ne manifestăm uimirea și mai ales îngrijorarea cu privire la prezentarea în spațiul public a unor astfel de relatări, care pot fi catalogate fără probleme drept “știri false”.”

Mai jos aveţi textul integral al reclamaţiei:

” RECLAMATIE
Domnule Prim-Ministru,
Domnule Ministru al Sanatatii,
Domnule Prefect,
Doamna Presedinte al Consiliului Judetean,Domnule Director DSP

Sunt nevoita sa va scriu deoarece la Spitalul Judetean Sibiu se intampla lucruri halucinante, este vorba de o suspiciune serioasa de infectie cu coronavirus, a unui medic, care este ascunsa de conducerea spitalului si nu se face absolut nimic, nici testare si nici acheta epidemiologica, musamalizandu-se tot. Aceasta situatie este din dispozitia domnului manager Benchea si a directorului medical Grosu.
Este vorba de doamna dr Plop, din sectia de Radiologie, care pana acuma 5 zile, a fost plecata la un congres medical, intr-o zona cu coronavirus. Din pacate aceasta a revenit la Spital si a lucrat normal timp de cateva zile desi prezenta simtome de gripa. Avea temperatura, stranut, tuse etc. Timp in care a intrat in contact cu foarte multi colegi medici, asistenti, infirmieri, brancardieri, dar si cu multi pacienti din spital. Deabea dupa aceste zile aceasta a fost trimisa acasa, dar se tine totul ascuns, fiind un doctor ce este din sectia domnului director medical Grosu, radiolog si el. Se spune ca doar a fost certata ca a ascuns simtomele si trimisa acasa. Nu pot sa inteleg cum poti sa faci asa ceva ca medic, ca om, sa ascunzi o asemenea situatie, care ne pune noua, personalului medical si pacientilor nostri, viata in pericol.
Spitalul vuieste despre aceasta situatie si orice incercare de a afla ce se intampla, daca doamna doctor, care a ascuns aceste lucruri, are infectie de vreun fel sau nu, se lovesc de un zid. Nimeni nu ne spune nimic, toti ne spun sa ne vedem de treaba, iar directorul medical si managerul ne transmit ca ne vom pierde serviciu daca spunem ceva sau cerem sa fim macar informati ca doamna doctor are sau nu are ceva. Nimeni din cei intrati in contact cu doamna doctor nu au fost testati, nu s-a facut nici un fel de ancheta epidemiologica, nimic ! Vrem sa stim daca este vreun risc sau nu ! Atat cerem ! Si acesti oameni, care incalca grav orice protocol medical, musamalizand un asemenea caz sa inceteze sa ne supuna la riscuri de imbolnavire pe toti.
Am asteptat 2 zile inainte sa va scriu, crezand ca se face ceva. Ca macar se fac ceva testari, macar doamnei doctor, dar nimic. Si inca nu ni se spune nimic, se ascunde tot de catre manager si directorul medical si suntem amenintati ca ne da afara daca spunem ceva. Multi din colegi aproape ca nu mai vor sa vina la servici din aceasta cauza.
Ne este frica pentru sanatatea noastra. Va rog sa ma intelegeti de ce nu pot sa va dau numele ca ne spun ca ne dau afara si sincer si mie si colegelor ne este frica ca avem familii si copii de crescut.
Va rog din inima verificati aceste lucruri de la Bucuresti, ca de la spital nu se face nimic si mai ales faceti cumva sa se faca o ancheta epidemiologica serioasa, sa vedem si noi daca este vreun risc sau nu. Sa dea dumnezeu sa nu fie nimic, dar nu se justifica faptul ca nici macar nu se verifica nimic si se ascunde tot, desi toata conducerea stie !
Va rog mult faceti ceva si pentru noi cei mai mici din spitalul asta ! Sa stim si noi sigur daca este un risc sau nu !
Nu vrem scandal, dar porcaria asta facuta de managerul Benchea si directorul Grosu la adresa noastra trebuie sa inceteze ! Nu mai vrem sa ne ameninte sa nu spunem nimic ci sa ne ajute sa ne facem treaba cum trebe.”

Publicitate

10 COMENTARII

    • Asta ma intrebam si eu .. va trebui sa facem cunoscut mai departe autoritatilor care sunt antrenate in protectia civila dar chiar si in afara tarii ..la reprezentatii comisiei europene si WHOdaca se continua asa mereu .. angajatii spitalului trebuie protejati si nu mereu prigoniti de cei care cred ca spitalul le apartine.

  1. Nu mi se pare normal să faci astfel de acuzații sub protecția anonimatului.. mai ales în contextul actual. Când acuzi îți asumi. Îmi pare rău dar, în această situație, poziția spitalului pare mult mai credibilă, chiar dacă ar putea să nu fie.

  2. Incredibil , am urmarit actualizarea si am ramas din nou „paralizata” de felul cum unii oameni din Conducerea spitalului raspund in fata unei situatii date.. dezminte tot ce pot, desi este inutil.. iar cand ajung la obiectul contestat propiu zis . desi dna Doctor prezenta simptome de raceala si tuse dumnealor au decis sa anunte DSP fups ce articol s-a publicat.. iar DSP a dispus sa fie izolata Dna Doctor dar testul nu i l -a facut!. Ce imi vine sa rad … chiar asa.. testul de Corona nu a necesitat..asa au considerat ai nostri ..cata puturosenie si ipocrizie..doar sa vina banii iar ei sa nu faca nimic. Pai ce sa mai spunem cand acestia nu raporteaza cazurile cu infectii de bacterii din Terapie. O turma de puturosi care stau ca vitele si ocupa locuri degeaba in institutile statului.

    • Turma de puturosi care stau ca vitele si ocupa locuri degeaba va invita maine sa stati cu noi in spital. Va astept oricand. Sunt curios cine va va ajuta cand vitele si puturosii se vor imbolnavi. Iti trebuie constiinta sa ai rusine.

      • Bine te prezinți, „una dintre vite”! Probabil o parte din acei care au intrat in sistemul medical doar pentru ca da bine in societate ca in fata numelui sa ai o abreviere din 2 litere. Inviti „prostimea” să stea cu voi in spital… Ar trebui să îți fie rușine pentru că in loc sa îți vezi de treabă insiști să tragi de urechi pe cineva satul de un sistem incapabil pe care-l susții. Oare cum îți susții colegii de muncă, infirmieri, brancardieri, asistente, medici? Se pot baza pe tine in momente grele? Oamenii de bine știu ca există personal dedicat celor cu probleme de sănătate, personal care își face treaba in orice condiții si care vrea un minim de „unelte” si un mediu cu adevarat profesional. Tu cate cazuri incorecte ai semnalat? Te interesează sau vrei doar sa tragi de urechi?

  3. Reclamația respectivă seamănă a bârfă. Doar nume și fapte. Nimic despre locul unde a fost, nici despre ce evenimentul la care ar fi participat sau dacă s-au făcut cercetări să se afle unde și ce a fost în acea”zonă de risc”. Ce zonă de risc? Unde a fost evenimentul? Cine l-a organizat? Sunt secrete? Dacă vreți să fiți credibili publicați doar după ce cercetați. Nu transmiteți bârfe. Pentru că, momentan așa arată ”știrea” asta.

  4. Subscriu # doha …niste nesimtiti … e simplu , se numeste PREVENTIE , de ce nu si-a luat concediu imediat cum a venit din strainatate …poate , doamne fereste , iese testul pozitiv la d-na plop , sa-i aud atunci ..

  5. Oricum în acel spital nu se tine cont de nimic infirmierle forjate la maxim plus de asta după ce ca își fac munca lor trebuie sa facă și munca asistentelor ca dacă nu fac sunt amenințate de asistentele șefe și dacă fac plângere tot ele sunt devina Dr Grosu a tot primit reclamați și nu a luat nici o măsură dimineața acum pe criza de covid-19 când ar trebui luate masuri foarte mari infirmierele și brancardieri umbla cu tomberoanele dimineața dupăia se duc la pacienți majoritatea nici nu apuca sa se dezinfecteze brancardieri umbla cu actele prin curte pentru ca doamnele de la secretariat nu au chef sa umble și când cauți un brancardieri pe o secție ia-l de unde nu este ca ei sunt obligați sa facă munca altora la analizele de sânge unde sunt trimise e plin de infirmiere și brancardieri ei nu au doar munca lor au atâtea munci în care conducerea spitalului județean Sibiu nu ia masuri cei de la sanepid la fel ei sunt mana în mana cu asistentele șefe pur și simplu angajați sunt luați peste picior ii tratează ca ultimi oameni sunt amenințați ca o sa ii dea afara aproape toți sunt speriați din cauza lor și Dr Grosu nu ia nici o măsură cineva ar trebui sa se sesizeze și sa ia măsuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului