spot_img
11.8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Ambulanţa Sibiu: Criză de materiale?

Știri din Județ

Publicitate

Managerul interimar al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sibiu, Dr. Constantin Popescu a trimis azi presei un comunicat prin care dă asigurări că serviciul funcţionează în condiţii optime şi sunt asigurate materialele necesare. „Serviciul de Ambulanţă Sibiu îi asigură pe toți cetățenii județului că asistența medicală este asigurată în condiții optime. Suntem preocupați de sănătatea cetățeanului dar și a personalului medical” scrie în comunicat dr. Constantin Popescu.

Cadrele medicale de la Ambulanţă cer ajutorul pe Facebook

Acum 6 zile am primit un răspuns oficial de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sibiu, semnat tot de managerul dr. Constantin Popescu. SIBIU INDEPENDENT a cerut să ştie dacă SAJ Sibiu are suficiente stocuri de materiale medicale. „Serviciul de Ambulanţă Judeţean Sibiu are asigurate la momentul actual stocurile necesare de dezinfectante şi echipamente de protecţie, iar personalul foloseşte judicios materialele sanitare.  Nu există în gestiunea Serviciului de Ambulanţă Judeţean Sibiu lipsuri nejustificate” a declarat în scris Popescu acum 6 zile. Totuşi ieri pe mai multe grupuri şi pagini de Facebook din judeţul Sibiu au apărut mesaje disperate a unor cadre medicale din cadrul SAJ Sibiu care făceau apel la chetă publică pentru că nu mai au materiale de protecţie şi dezinfectanţi.

„La Serviciul de Ambulanţă Sibiu angajaţii mai au măşti doar pentru 2 zile avans. Nu mai au dezinfectanţi. … un angajat primeşte doar două măşti pe tura de 12 ore” scrie Carina Devleminck pe grupul Vă Ajutăm din Sibiu. Dr. Angelica Butănescu din cadrul SAJ Sibiu a lansat şi ea un apel la ajutor cu materiale de protecţie şi dezinfectanţi tot ieri pe pagina sa de Facebook.

Am contactat ieri telefonic pe managerul SAJ Sibiu, dr. Constantin Popescu pentru a vedea unde au dispărut materialele „suficiente” din stocuri pe care le declara acum 6 zile. „S-a consumat în ultima săptămână cât într-o lună” a declarat ieri Popescu, dar a dat asigurări că mai sunt materiale pentru o lună şi cei de la achiziţii lucrează de zor să facă rost de materiale. După câteva ore, tot ieri, directorul Popescu a declarat că mai sunt materiale pentru o săptămână. Astăzi într-un comunicat transmis presei spune că „Facem eforturi să asigurăm toate materialele sanitare necesare precum și o continuitate a stocurilor având în vedere situația actuală. Le mulțumim celor care deja ne-au sărit în ajutor! Sibienii și organizațiile care doresc să ne sprijine activitatea o pot face sunând la 0269/230194 sau pe mail la sibiusaj@yahoo.ro”

Unde au dispărut materialele de la SAJ Sibiu?

Săptămâna trecută, redacţia SIBIU INDEPENDENT a trimis cerere oficială SAJ Sibiu în urma unui pont primit din interiorul instituţiei că nu mai sunt materiale de protecţie şi dezinfectanţi suficienţi. Dincolo de răspunsurile oficiale care se pare ascund adevărul, cadrele medicale din SAJ SIbiu se plâng, chiar şi public de ieri, că nu mai sunt materiale de protecţie. Vina o poartă managerul instituţiei care era obligat să le comande din timp. Iar după publicarea decretului privind starea de urgenţă le putea obţine de la UNifarm SA, companie controlată de Ministerul Sănătăţii, conform declaraţiilor oficiale făcute zilele acestea din acest minister.

Problema sesizată de noi de săptămâna trecută este alta: numărul de intervenţii SAJ Sibiu avute în ultimele două săptămâni nu justifică acest consum uriaş de materiale de protecţie şi alte produse medicale. Ca ziar nu avem atribuţii de control instituţional şi ne bazăm pe ponturi din interior şi pe răspunsuri oficiale de la instituţii, dar în asemenea cazuri poate organele de cercetare ar trebui să vadă dacă aceste materiale de protecţie nu dispar din instituţii publice pentru a ajunge pe piaţa neagră. Nu ştim dacă este aşa, dar răspunsurile primite de la managerul SAJ Sibiu nu sunt concludente, raportate la apelurile disperate de ieri ale cadrelor medicale din instituţie.

Publicitate

2 COMENTARII

    • de rusine se face managerul SAJ Sibiu care dupa 1 martie a inceput sa faca achizitii pe SEAP de echipamente de protectie… normal la suprapret, ca asa era deja piata. Rusine se face managerul SAJ care dupa articol ne-a sunat si a dat drumul la un limbaj de usa cortului cum rar mai auzi, poate doar prin unele zone din Turnisor… Nu e nimic, timpul va dezvalui tot adevarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…