19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

CORONAVIRUS: Comercianţii sibieni loviţi de două ori

Știri din Județ

Criza medicală generată de pandemia de coronavirus are deja efecte masive în rândul mediului de afaceri. Mai multe companii din Zona Industrială de Vest a Sibiului şi-au redus activitatea, unele deja trimit oamenii acasă. Datorită lipsei materiei prime sau a întreruperii lanţului de producţie tot mai mulţi producători din judeţ sunt afectaţi.

Comercianţii au fost şi ei afectaţi. Cei din sectorul servciilor tip restaurant, cafenea, jocuri de noroc de astăzi au pus lacătul pe uşi, conform Ordonanţei militare emisă ieri de M.A.I. Aceste localuri mai pot funcţiona doar dacă livrează la domiciliu sau tip drive-in ori mâncare luată la pachet. Servirea mesei în localuri nu mai este posibilă.

Am discutat în zona centrală cu câţiva comerciaţi. Toţi se plâng că nu mai sunt oameni pe stradă şi abia mai vând 1-2 produse pe zi. La Clătităria de pe strada Nicolae Bălcescu „producţia” vândută a ajuns la 2 clătite pe zi. Cei de acolo se plâng însă că valoarea chiriei a rămas aceeaşi. Aceaşi nemulţumire o au şi comercianţii de la Promenada Mall, cărora de luni li s-a impus un program redus de la 12 la 20, dar chiria a rămas la fel de mare ca înainte. Nici la Mall nu mai sunt clienţi. Abia vezi 6-7 persoane pe holuri. Singurii care vând încă mult la Promenada Mall sunt cei de la Kaufland. Ei au un program de la 9 la 22.

De astăzi toate restaurantele şi cafenelele din mall-urile din Sibiu şi Şelimbăr erau închise, doar cei de la Dabo Donner din Mall Şelimbăr mai serveau la pachet. Reprezentanţii celor două mall-uri din judeţ au refuzat să ne răspundă ce măsuri vor lua referitor la chirii în această perioadă, dar au spus că vor trimite un comunicat de presă care nu a sosit până la ora publicării acestui articol.

Patronii magazinelor de la Promenada Mall sunt nemulţumiţi

„Nu ni s-a comunicat nimic ca să închidem . Am luat măsură aceasta după ce am văzut la televizor. Nu ne-am comumicat nici o decizie cu privire la chirii. As vrea o comunicare mai bună cu conducerea mall-ului. Pe mulți angajați i-am dat afară pentru că nu doreau somaj iar pe alții i-am trimis în concediu. Nu are rost să țin deschis pentru home delivery pentru că nu îmi scot nici banii de salarii. Fiind un restaurant cu specific chinezesc, pe noi ne-a afectat din februarie” ne-a declarat managerul unui restaurant cu specific chinezesc din Promenada Mall.
„Nu ne-a anunțat nimeni de la mall ca să închidem sau că ne amână sau reduc chiria. Am dat mail și ne-au răspuns că așteaptă o decizie de la București. Suntem foarte afectați și mulți angajați se tem că-și pierd locul de muncă. Nu stiu, sincer, cum o să ne revenim” a declarat patronul unui alt magazin de la Promenada Mall.

Urbana îşi respectă chiriaşii

Ovidiu Mircea, directorul Urbana Sibiu, firma Consiliului Local care se ocupă de închirierea de spaţii în oraş, ne-a declarat că toţi chiriaşii lor persoane juridice au stipulat în contract cazul de forţă majoră şi dacă fac o cerere în baza acestui articol din contract chiria se diminuează în această perioadă. „Noi am făcut un contract legal şi înţeleg situaţia actuală” a declarat Ovidiu Mircea. El a spus că în această perioadă mulţi chiriaşi comercianţi din oraş se plâng că proprietarii nu le scad chiriile, dar nici nu au clauze de forţă majoră în contracte.

WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc