1.2 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Teatrul “Gong” din Sibiu celebrează „Ziua Mondială a Teatrului cu Păpuși”

Știri din Județ

Ideea unei zile dedicate special teatrelor de păpuși a fost supusă spre dezbatere la al XVIII-lea Congres al Uniunii Internaționale de Marionete (UNIMA), desfășurat la Magdeburg, în 2000. Doi ani mai târziu, la o reuniune a Consiliului Internațional al UNIMA, din iunie 2002, de la Atlanta, a fost stabilită data de 21 martie pentru celebrarea World Puppetry Day / Zilei Mondiale a Teatrului de Păpuși. Marionetele, ca o formă autonomă de expresie artistică, se află în continuă evoluție.

Printre repetițiile de la scenă, actorii Teatrului Gong au pregătit un mesaj video pentru această zi specială.

World Puppetry Day 2020 from Teatrul Gong on Vimeo.

Teatrul de animație sau cu păpuși e mai mult decât viață! E miracol. E despre bucuria de a schimba lumea din jurul nostru prin puterea de a imagina o lume dincolo de posibilități. E despre emoția jocului și bucuria descoperirii. Prin tehnica complexă și diversitatea unică a formelor de expresie pe care le creează, spectacolele cu păpuși fascinează deopotrivă pe cei mici, cât și pe cei mai mari. De peste 70 de ani, Teatrul Gong aduce această bucurie orașului, definind generații. Suntem norocoși să fim printre puținele orașe din România cu un astfel de teatru. Prin raritatea acestei meserii, artistul păpușar devine, așadar, un patrimoniu al comunități noastre. Să îi prețuim! La mulți ani tuturor păpușarilor din întreaga lume! În aceste vremuri grele, nu uitați: vom învinge doar împreună, asemenea eroilor din poveste!”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului Gong din Sibiu. 

Prin construirea și manipularea acestor jucării, se transmit vise și emoții, se construiesc personalitățile copiilor și tinerilor. Păpușarii prin jocul lor (în narațiunea scenică) inspiră creativitatea, descoperă noi forme ale frumuseții și armoniei, se luptă pentru o lume mai bună și mult mai umană.

În acest moment toate spectacolele și manifestările cu public ale Teatrului Gong sunt amânate pe perioadă nedeterminată în contextul epidemiologiei cu noul coronavirus. 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri