0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Primul deces oficial de coronavirus din județul Sibiu

Știri din Județ

Primul deces oficial a unei persoane infectate cu virusului COVID-19 a fost transmis în această seară de către autorități către mass-media sibiană.

Este vorba despre o femeie de 65 de ani care a fost internată la spital în 27.03.2020 iar în aceeași zi i-au fost recoltate probe biologice pentru testare.

Probele au fost testate la Spitalul Regina Maria București iar rezultatul a sosit în 28.03.2020. Femeia a decedat astăzi, 30.03.2020, în istoricul medical figurând cu boli cardiovasculare.

ACTUALIZARE: Femeia care a decedat astăzi era un membru important al comunităţii rroma din judeţ, locuind în cartierul Turnişor. Contrar unor afirmaţii din media, femeia era înregistrată la medic de familie. Soţul ei a murit cu o zi înainte, dar conform datelor oficiale acesta nu apare infectat cu coronavirus, având însă alte boli mai grave. Fiica lor este şi ea internată cu simptome specifice coronavirus, alături de un al membru al familiei. Aceştia urmează să fie testaţi, conform surselor medicale din Spitalul Judeţean Sibiu.

ACTUALIZARE 2: Prefectul județului Sibiului, Mircea Crețu a declarat că un număr de 38 de persoane au intrat în contact cu persoana decedată și depistată pozitiv cu coronavirus. Toți aceștia vor fi introduși izolare la domiciliu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș