26.2 C
Sibiu
sâmbătă, 22 iunie, 2024

Crucea Roșie Sibiu continuă campania umanitară derulată ca urmare a pandemiei creată de COVID -19

Știri din Județ

Săptămâna aceasta a fost una bogată atât în donații primite de la diverși sponsori dar și în distribuții către cei mai vulnerabili sau expuși la această nouă realitate.

Ajutor la cumpărături pentru 22 de persoane. La începutul acestei săptămâni, Crucea Roșie Sibiu a încheiat un protocol de colaborare cu Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu, în baza căruia voluntarii noștri pot ajuta cazurile idenitificate de Primărie prin realizarea de cumpărături de alimente dar și medicamente și livrarea acestora la domiciliul beneficiarilor. Astfel, voluntarii ”Vă ajutăm din Sibiu”, sub îndrumarea coordonatorului nostru de voluntari, Cristian Fodor, au ajutat 22 de beneficiari cu cumpărărturi de alimente și medicamente la domiciliul unor persoane care au peste 65 de ani.

150 l de lapte pentru familii vulnerabile. Datorită generozității prietenilor noștri de la Tucano Coffe, am putut dona 150 de litri de lapte către familii vulnerabile din Sibiu, prin intermediul Direcției de Asistență Socială a Primăriei Municipiului Sibiu. Mulțumim voluntarului nostru venit de pe platforma ”Va ajutăm din Sibiu ” care și-a pus la dispoziție mașina personală și a răspuns foarte repede solicitării noastre dar care dorește să-și păstreze anonimatul.

Donații de viziere. Voluntarii noștri au ajutat și la confecționare de viziere în cadrul inițiativei demarate de Radu Iamandi și Diana Iamandi – Gido și apoi au dat o mână de ajutor la distribuirea lor catre Spitalul de Psihiatrie – Sectia Neurologie Pediatrica, Sectia ORL , Oftalmologie si Sectia de ATI – pentru Asistenti si Infirmieri a Spitalului Judetean Sibiu si Spitalul Polisano. Tot cu viziere am putut ajuta pentru că firma Plastic Pro ne-a donat 40 de viziere, pe care cu spijinul Președintelui nostru, Mihai Balaban, le-am distribuit Centrului de Recuperare pentru Persoanele cu Dizabilități din Cisnădie, aflat în subordinea DGASPC (30 de viziere) dar și prietenilor noștri de la Poliția Rutieră a Județului Sibiu (10 viziere)

IMG
poza confectionea viziere
poza distributie lapte
ca d  aab dbed


600 de mănuși pentru Poliție. Poliția Rurtieră dar și Departamentul de Pază și Ordine din cadrul Inspectoratului de Poliție a Județului Sibiu au primit din partea noastră 600 de perechi de mănuși.

Peste 4.000 de sticle de apă și sucuri pentru personalul medical. Ultima acțiune din cadrul acestei săptămâni a fost posibilă datorită prietenilor noștri de la Asociația Ambulanța pentru Monumente, Veronica și Eugen Vaida. Prin intermediul lor, dar și datorită unei generoase donații realizată de Coca Cola HBC România, am putut dona Spitalului Clinic Județean 3828 sticle de Apă Minerală Dorna de 0,5 l, 257 sticle Coca Cola de 0,5l și 500 de sticle de Coca Cola Enery de 0,25 l. Sperăm ca toate acestea să servească medicilor, asistentelor și personalului medical în zilele grele care vor veni.

Pentru a susține proiectele noastre umanitare din perioada aceasta, ne puteți ajuta cu donați în contul nostru RO 85 RNCB 0227 0360 6293 0013.


Ne bucură solidaritatea dintre sibieni, autorități dar și ONG-urile implicate la nivel local în această perioadă și le mulțumim tuturor pentru buna colaborare.

Publicitate
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Turist salvat de Salvamont Sibiu

Drumeție în Munții Lotrului, pe Vârful Sterpu

Val de praf saharian peste județul Sibiu

Fată de 15 ani din Sibiu, dispărută

CSC Șelimbăr s-a despărțit de trei jucători

Bărbat dispărut din Miercurea Sibiului

Bărbat dispărut din Sibiu

Crosul Agnitei promite o seară de neuitat

Anunț important de la Ministerul Culturii