spot_img
11.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

VIDEO: Prințul Charles impresionat de proiectul „Ambulanța pentru monumente”

Știri din Județ

Publicitate

Proiectul „Ambulanța pentru monumente”, susținut de sute de voluntari din Sibiu a fost premiat de Comisia Europeană cu cel mai important premiu european din domeniul patrimoniului. Munca de salvare a zeci de clădiri de patrimoniu a fost apreciată și de prințul Charles.

Este o realizare remarcabilă și nu e deloc surprinzător să aud că devotamentul vostru a fost recunoscut de ,,Europa Nostra și ați câștigat un premiu pentru toată munca voastră plină de inspirație pentru alții. Ca o recunoaștere a acestui fapt am dorit în mod deosebit să vă transmit cele mai calde felicitări și să vă spun cât de mândru sunt de tot cea ce faceți. Ba chiar pot spune că sunt și mai mândru știind că în mijlocul cizei creeate de aceasă pandemie, două dintre ambulațe au fost folosite pentru a transporta alimente pentru din satele de pe Valea Hârtibaciuliui, precum și alimente și mâncarepentru medicii de la Spitalul Județean Sibiu și măști și viziere pentru medicii din spitalele din Agnita și Mediaș. Câștigarea acestui prestigios premiu esteun tribut imens adus muncii minunate pe care o faceți și știu prea bine cțt de binemeritat este el, căci am văzut cu proprii mei ochi, cât de multe lucruri ați realizat.

Prințul Charles

Voi face tot ce-mi va sta în putiință pentru a vă ajuta să conservați comorile extraordin care incă mai există în țara voastră care reprezintă o parte unică a patrimoniului cultural, al vostru și al Europei.

Mă rog din tot sufletul ca voi și toți românii să reușiți cumva să supraviețuiți acestor vremuri dificile și acestui virus teribil și ca, odată ce norul de acum va fi trecut,să putem cu toții să ne întoarcem la vremuri mai fericite și mai însorite -poate, nu se știe niciodată-, înțelegând mai bine importanța de a lucra în armonie cu Natura și de a descoperi înțelepciunea și cunoștințele străvechipe care voi le folosiți cu atâta eficiență în toate eforturile voastre de a contribui la conservarea frumuseții unice a satelor și a pădurilor din România. Multă sănătate!

Prințul Charles

Votează și tu:

Pasionații de patrimoniu precum și susținătorii acestuia, din Europa și din lumea întreagă, pot vota online laureații preferați pentru a decide care dintre aceștia vor câștiga Premiul Publicului. În aceste momente de izolare și distanțare socială, Comisia Europeană și Europa Nostra speră că un număr cât mai mare de oameni va fi impulsionat să descopere inițiativele premiate anul acesta și să împărtășească numele primelor trei favorite. Câștigătorul Premiul Publicului va fi anunțat după această vară. Câștigătorii Marilor Premii, care vor primi și suma de 10.000 euro fiecare, vor fi anunțați public tot cu această ocazie.

Proiectul care salvează clădirile vechi din Transilvania, intră și în competiția pentru „Public Choice Award”. Îl poți vota aici: https://vote.europanostra.org.

Doresc să vă spun cât de plin de admirație sunt pentru ce ați făcut în ultimii ani pentru a salva atât de multe dintre monumentele frumoase, dar grav amenințate din țara voastră

Prințul Charles
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda