spot_img
16.8 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

Dumbrăveni: Oraşul cu mască obligatorie şi şedinţe în plen

Știri din Județ

Publicitate

Primarul oraşului Dumbrăveni, Emil Dârloşan este şi preşedintele Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă. La iniţiativa sa, Comitetul a aprobat duminică ca de mâine (joi) dimineaţă, la orice ieşire în public, în Dumbrăveni, oamenii trebuie să poarte mască sau altceva care le acoperă gura şi nasul.

Publicitate

„Începând cu data de 09.04.2020, orele 6.00 se interzice deplasarea, fara protejarea cailor respiratorii (nas, gura) a persoanelor din UAT Dumbraveni şi localităţile componente Şaroş pe Târnave şi Ernea, precum şi celor care intră în oraşul Dumbrăveni venind din alte localităţi şi care se deplasează în spaţiile publice respectiv: spaţii comerciale, pieţe alimentare, instituţii publice, cabinete medicale, farmacii, şantiere în lucru, parcuri publice, poliţie, poştă etc” se arată în articolul 1 al Hotărârii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, semnată de primarul Emil Dârlosan. Reamintim că primarul mai este şi inginer silvic, şef District Dumbrăveni.

Hotărârea apare pe un grup de Facebook al locuitorilor din Dumbrăveni, dar nu şi pe siteul Primăriei. La ora actuală în oraşul Dumbrăveni nu apar declarate persoane pozitive la COVID-19 doar 7 persoane în izolare la domiciliu. Din această cauză mulţi locuitori au criticat decizia online, mai ales în contextul în care măşti nu se prea găsesc, iar când sunt de vânzare apar la preţuri foarte mari, care mulţi nu şi le permit.

Totuşi, acelaşi primar Dârlosan, atât de sever la regulilele de igienă în timpul pandemiei, a convocat pentru astăzi şedinţa de Consiliu Local Dumbrăveni în sala de şedinţe, contrar dispoziţiilor centrale ca acestea să se ţină online pentru a păstra distanţa socială.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai

Mediașul intră pe piața de vehicule militare