spot_img
13.6 C
Sibiu
marți, 28 mai, 2024
spot_img

ANCHETĂ: Moartea unui pacient lasă 100 de suspecți în urmă

Știri din Județ

Publicitate

O anchetă epidemiologică a fost demarată de către DSP SIBIU imediat după ce un bărbat de 61 de ani a decedat, fiind infectat cu coronavirus.

Publicitate

Din primele informații ale anchetei, bărbatul s-ar fi întâlnit cu peste 100 de persoane, 5 din familie și restul din comunitatea sa. Din cauza faptului că acesta s-a simțit rău, a fost internat la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Sibiu în data de 26.03.2020, după ce a mai fost internat 2 zile la Spitalul de Pneumoftiziologie. Acolo a intrat în contact cu 16 angajați medicali și 2 pacienți.

Testele de laborator au arătat că bărbatul este infectat cu coronavirus în data de 27.03.2020 iar decesul a survenit în 07.04.2020.

Față de contacții din comunitate au fost luate măsuri de izolare la domiciliu cu monitorizarea zilnică a stării de sănătate iar față de contacții din sistemul de sănătate au fost luate măsuri de izolare la domiciliu.

Redăm mai jos comunicatul de presă Al Prefecturii Sibiu:

„În urma decesului din data de 07.04.2020, cu nr. 219 național, din județul Sibiu a unei persoane confirmată în urma probelor biologice pentru COVID-19, vă informăm următoarele: 

  • Prefectul Județului Sibiu a dispus către Direcția de Sănătate Publică, efectuarea de verificări și efectuarea anchetei epidemiologice
  • În urma raportului anchetei epidemiologice, au fost identificate un număr total de 101 de persoane cu care aceasta a intrat în contact. Dintre acestea 5 contacți sunt din familie, 78 contacți din comunitate, 16 contacți din sistemul de sănătate și 2 pacienți. 
  • În ceea ce privește măsurile dispuse și realizate, față de bolnav s-au luat măsuri de internare, testare, instituire a tratamentului specific și susținere a funcțiilor vitale; față de suspecți (cei doi pacienți care au fost contacți cu bolnavul) au fost internați pe secția Boli Infecțioase din cadrul SCJU Sibiu, au fost testați și confirmați negativ, în prezent fiind externați; față de contacții din comunitate au fost luate măsuri de izolare la domiciliu cu monitorizarea zilnică a stării de sănătate; față de contacții din sistemul de sănătate au fost luate măsuri de izolare la domiciliu, 9 contacți apropiați au fost testați iar până la această dată au fost primite rezultatele pentru toate cele 9 persoane, rezultate care au fost negative , în cazul în care contacții prezintă simptome se anunță fie medicul de familie fie la 112; s-au luat măsuri de efectuare a curățeniei și dezinfecției terminale conform instrucțiunilor de lucru interne, în toate spațiile unde a staționat pacientul. 

Pe această cale reamintim cetățenilor județului Sibiu să evite deplasările care nu sunt de strictă necesitate și să respecte toate măsurile impuse de Ordonanțele Militare în vigoare.” se arată în comunicatul Prefecturii Sibiu                                                                                                              

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Doar CSO Copșa Mică merge mai departe