spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Sibienii au fost mai cumpătați cu mâncarea de sărbători – 40% mai puține cazuri ca în 2019

Știri din Județ

Publicitate

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, pe perioada Sărbătorilor Pascale (17.04-20.04.2020) a unui număr de 125 de solicitări venite prin numărul de urgență 112, fiind înregistrată o scădere cu aproximativ 40% a numărului de intervenții față de aceeași perioadă a anului trecut, 2019.


Echipajele SMURD au intervenit pentru acordarea primului-ajutor medical calificat unui număr de 120 cazuri de natură medicală.
În noaptea de Înviere, pompierii sibieni au desfășurat misiuni preventive de supraveghere a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor la unitățile de cult din municipiile Sibiu, Mediaș și localitățile Cârțișoara, Orlat și Agnita.


În data de 19 aprilie, salvatorii sibieni au intervenit pentru localizarea și stingerea a trei incendii izbucnite la locuințe, după cum urmează:
În localitatea Cisnădie, incendiul s-a manifestat cu degajare mare de fum în interiorul unui apartament (bucătărie) ca urmare a unei lumânări aprinse lăsate nesupravegheată. A ars mobilier și electrocasnice din interiorul bucătăriei pe o suprafață de aproximativ 8 mp ;
În municipiul Mediaș, incendiul s-a manifestat la acoperișul unei case de locuit pe o suprafață de aproximativ 100 mp și la o anexă de aproximativ de 15 mp. Nu au fost semnalate victime. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost deasemenea, efectul termic al unei lumânări aprinse lăsată nesupravegheată;
În localitatea Daia, incendiul s-a manifestat la o casă nelocuită cu pericol de propagare la locuințele din vecinătate. Intervenția promptă a pompierilor militari sibieni a condus la înlăturarea pericolului de extindere a incendiului. Au ars materiale textile pe o suprafață de aproximativ 30 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic produs de jar, scântei care au întrat în contact cu materiale textile.
Precizăm că, din informațiile primite de la fața locului se pare că uneori acolo locuiau oamenii fără adăpost.Nu au fost semnalate victime;


În data de 20 aprilie, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Sibiu au fost solicitați să intervină în municipiul Sibiu, str. Semănătoarelor pentru stingerea unui inceput de incendiu la acoperișul casei ca urmare a supraîncălzirii coșului de fum.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sunt mobilizați permanent, pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Reamintim tuturor faptul că numărul unic 112 este destinat exclusiv apelurilor de urgență!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor