15.2 C
Sibiu
vineri, 09 iunie, 2023

Proiect de lege pentru autonomia Ținutului Secuiesc, adoptat tacit

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img

În data de 23 aprilie 2020, timp în care România se confruntă cu pandemia de coronavirus, proiectul prin care Ținutul Secuiesc primește statutul de regiune autonomă, a fost trecut, tacit, de reprezentații Camerei Deputaților.

Proiectul de lege a fost initiat de 3 deputati ai UDMR – Biro Zsolt Isvan, Terza Kulcsar si Jozsef Gyorgy – si a fost depus la Camera Deputatilor cu doua zile inainte de Craciun, însă a primit mai multe avize negative in comsiile de specialitate. . Insa, odata ce Romania a fost lovita de coronavirus si Parlamentul s-a mutat in sufrageriile alesilor, a fost dat uitarii si, astfel, proiectul de lege a fost adoptat tacit de deputati, pe 23 aprilie 2020. In consecinta, proiectul a fost inaintat spre dezbatere Senatului, care e for decizional. (potrivit m.ziare.com)

Deputații Comisiei de Administrație atenționează că proiectul nu ține seama de dispozițiile din debutul Legii fundamentale a statului, conform cărora ”România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil ”.

Este incredibil, dragi români, ce înțelegeri se fac în Parlament! PSD, ajutat de UDMR, a trecut o lege care acordă autonomie largă Ținutului Secuiesc. În timp ce ne luptăm cu pandemia, marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor. E inacceptabil și, cât timp voi fi eu Președintele României, o asemenea lege nu va trece. Jó napot kívánok, Marcel Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înțelegeri? Transmite Klaus Iohannis, președintele României

sursa foto: hungarian free press

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri