spot_img
14.3 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Proiect de lege pentru autonomia Ținutului Secuiesc, adoptat tacit

Știri din Județ

Publicitate

În data de 23 aprilie 2020, timp în care România se confruntă cu pandemia de coronavirus, proiectul prin care Ținutul Secuiesc primește statutul de regiune autonomă, a fost trecut, tacit, de reprezentații Camerei Deputaților.

Proiectul de lege a fost initiat de 3 deputati ai UDMR – Biro Zsolt Isvan, Terza Kulcsar si Jozsef Gyorgy – si a fost depus la Camera Deputatilor cu doua zile inainte de Craciun, însă a primit mai multe avize negative in comsiile de specialitate. . Insa, odata ce Romania a fost lovita de coronavirus si Parlamentul s-a mutat in sufrageriile alesilor, a fost dat uitarii si, astfel, proiectul de lege a fost adoptat tacit de deputati, pe 23 aprilie 2020. In consecinta, proiectul a fost inaintat spre dezbatere Senatului, care e for decizional. (potrivit m.ziare.com)

Deputații Comisiei de Administrație atenționează că proiectul nu ține seama de dispozițiile din debutul Legii fundamentale a statului, conform cărora ”România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil ”.

Este incredibil, dragi români, ce înțelegeri se fac în Parlament! PSD, ajutat de UDMR, a trecut o lege care acordă autonomie largă Ținutului Secuiesc. În timp ce ne luptăm cu pandemia, marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor. E inacceptabil și, cât timp voi fi eu Președintele României, o asemenea lege nu va trece. Jó napot kívánok, Marcel Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înțelegeri? Transmite Klaus Iohannis, președintele României

sursa foto: hungarian free press
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…