spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Drumuri şi Poduri SA: Mixtura asfaltică a fost așternută chiar înaintea apariției precipitațiilor

Știri din Județ

Publicitate

În urma articolului apărut exclusiv în ziarul Sibiu Independent prin care arătam că Drumuri şi Poduri SA au turnat ieri asfalt pe drumul judeţean Cisnădie – Cisnădioara pe ploaie, pentru a impresiona vizita oficială a prefectului Mircea Creţu. însoţit de preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, firma ne-a trimis un comunicat de presă. „Mixtura asfaltică a fost așternută chiar înaintea apariției precipitațiilor, contactul apei de ploaie cu materialul proaspăt turnat la o temperatură de 160oC producând „aburul” rezultat în urma evaporării” se arată în comunicatul venit în această seară de la Drumuri şi Poduri SA. Precizăm că imaginile publicate de noi provin de pe contul oficial de Facebook al Prefecturii Sibiu.

Redăm mai jos comunicatul Drumuri şi Poduri SA, fără alte comentarii:

„Având în vedere necesitatea informării corecte a opiniei publice în legătură cu articolele apărute în presă privind condițiile în care se execută lucrările de turnare a covoarelor asfaltice pe drumurile județene DJ 105 G Racovița intravilan și DJ 106 D Cisnădie-Cisnădioara din data de 25.05.2020, vă comunicăm următoarele: lucrările sunt realizate de către S.C. Drumuri și Poduri S.A. Sibiu în conformitate cu Programul anual de reparații și întreținere aprobat pentru anul 2020 de către Consiliul Județean Sibiu.

Precizăm că în data de 25.05.2020 societatea executa lucrări de așternere covor asfaltic pe drumurile județene DJ 105 G Racovița si DJ 106 D Cisnădie-Cisnădioara.

  • În localitatea Racovița, condițiile meteo au permis continuarea lucrărilor în condiții tehnice excelente.
  • În ceea ce privește tronsonul de drum județean DJ 106 D Cisnădie-Cisnădioara, lucrările de așternere mixtură asfaltică au fost oprite imediat ce vremea a devenit nefavorabilă. Menționăm că în fotografiile apărute în spațiul public este prezentat un tronson de drum în care mixtura asfaltică a fost aștenută chiar înaintea apariției precipitațiilor, contactul apei de ploaie cu materialul proaspăt turnat la o temperatură de 160oC producând „aburul” rezultat în urma evaporării.

De asemenea, menționăm că managementul societății consideră oportună verificarea periodică a stadiului de execuție a lucrărilor de către autoritățile beneficiare.

În final, asigurăm opinia publică de faptul că S.C. Drumuri și Poduri S.A. Sibiu, societate aflată în subordinea Consiliului Județean Sibiu, execută lucrările de întreținere și reparație a drumurilor județene în condițiile tehnice și de calitate prevăzute de standardele și reglementările în vigoare.

Vă urăm drumuri bune tuturor!

Purtător de cuvânt

Drumuri și Poduri SA Sibiu

Monica ILIESCU”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri