10.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

La Colegiul Național „Octavian Goga” elevii vor reveni în bănci, dar în condiții speciale

Știri din Județ

La Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu s-au încheiat pregătirile pentru săptămâna viitoare, când, începând de marți, 2 iunie, elevii de clasa a 12-a și cei de a 8-a vor reveni în bănci, în vederea pregătirii pentru examenele naționale. Dacă până acum orele s-au desfășurat online, cu participare masivă, cursurile pentru elevii care urmează să susțină Evaluarea națională sau Bacalaureatul se vor desfășura în instituție, pe baza unui orar riguros întocmit, în acord cu normele stabilite de către Ministerul Educației Naționale, și în condițiile de siguranță impuse de Ministerul Sănătății. Astfel, intrarea și ieșirea din școală se vor face urmând trasee specifice, iar pe toată durata activităților desfășurate în unitate, atât elevii cât și profesorii vor purta mască medicală simplă sau mască nemedicală din diverse materiale textile.

Elevii vor fi așezați în bănci astfel încât să aibă cel puțin un loc liber în stânga și dreapta și un rând liber în față și spate, pentru a se păstra perment distanța de 2 metri, prevăzută prin procedura operațională privind MĂSURILE DE PREVENIRE ȘI COMBATERE A ÎMBOLNĂVIRILOR CU SARS COV-2 ÎN UNITATE.

La intrarea în unitate, se va efectua triajul epidemiologic, iar pentru elevii care au probleme de sănătate sau care prezintă riscuri de îmbolnăvire, prezența la cursuri va fi interzisă, cu recomandarea de a se adresa medicului de familie pentru stabilirea diagnosticului și conduitei de tratament. Aceștia vor beneficia de o formă de pregătire alternativă.
Elevii vor fi însoțiți de către un cadru didactic de la accesul în unitatea de învățământ până în sala de clasă și apoi, după finalizarea activităților, vor fi conduși până la ieșire. Intrarea destinată angajaților este intrarea principală.


La intrarea în unitatea de învățământ vor fi asigurate materiale și echipamente de protecție: covorașe dezinfectante, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini etc. Unitatea de învățământ asigură săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini, care vor fi reîncărcate permanent. În toate spațiile în care se vor desfășura activități cu elevii vor fi afișate mesaje de informare cu privire la normele igienico-sanitare și de prevenirea infectării cu Sars-Cov-2.

Înainte de începerea activităților de pregătire/examinare, în spațiile unde acestea urmează a se desfășura, se va realiza dezinfecția suprafețelor (a pardoselilor, a pupitrelor, a scaunelor, a clanțelor, a mânerelor de la ferestre, a pervazurilor) cu substanțe biocide pe bază de clor sau alcool, urmată de aerisirea încăperii pentru o perioadă de cel puțin 30 de minuteActivitatea de pregătire se va organiza pe grupe care vor cuprinde cel mult 10 elevi și va dura nu mai mult de 3 ore, cu pauză de cel puțin 10 de minute la fiecare oră, pentru aerisirea încăperilor. Pauzele se vor programa astfel încât simultan să nu fie în pauză mai mult de 2 grupe de maxim 10 elevi fiecare. În cazul în care, pentru asigurarea egalității de șanse, sunt prezente și alte persoane (profesor de sprijin, interpret mimico-gestual etc.) vom lua măsuri pentru a nu se depăși numărul de maxim 10 persoane în sală.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri