10.2 C
Sibiu
duminică, 28 mai, 2023

Muzeul ASTRA: Târgul Național de Jucării, ediția a III-a

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img

În perioada 30.05.2020 – 01.06.2020 Muzeul ASTRA a înregistrat 2925 de vizitatori. În acest interval, la Muzeul ASTRA a avut loc evenimentul Târgul Național de Jucării, ediția a XIII-a, dar transformat față de cum îl cunoaște publicul. Mai precis, în locul atelierelor cu meșteri populari au fost pregătite trei trasee distractive, puse gratuit la dispoziția tuturor copiilor sub forma unor quizuri antrenante. Acestea sunt organizate în sectorul de olărit, morărit și pastoral din Muzeul ASTRA și au primit denumiri sugestive ca: Meșterul olar și oala fermecatăMoara norocoasă, respectiv Oița năzdrăvană.

Au fost utilizate peste 600 de quizuri, atât de copii, cât și de părinți sau bunici deopotrivă. Mulți dintre ei au oferit un feed-back constructiv, inclusiv pe social-media, în commenturile de pe pagina noastră de facebook. Participanții au subliniat astfel, faptul că aceste trasee au fost și sunt binevenite, mai ales că oferă un plus de dinamism și de educație culturală. Drept dovadă, sectorul pastoral din Muzeul în aer liber, cel înscris în traseul Oița năzdrăvană, a fost la mare căutare de participanți, fiind o zonă mai puțin vizitată, dar cu un farmec aparte.

Pentru efortul lor, la întoarcerea de pe traseele #quiz, vizitatorii au fost răsplătiți cu jucării.

Muzeul ASTRA reamintește faptul că luni, de 1 iunie, Ziua Copilului, intrarea a fost liberă pentru toții copiii cu vârsta până în 18 ani. Deși vremea a fost instabilă, acest lucru nu i-a oprit pe vizitatori să răspundă la provocarea noastră de tip #quiz.

Muzeul ASTRA quiz
Muzeul ASTRA quiz
Muzeul ASTRA quiz
Muzeul ASTRA quiz

Acest weekend a fost începutul lunii copilăriei la Muzeul ASTRA. Meșterul olar și oala fermecatăMoara norocoasă și Oița năzdrăvană rămân aici până în 30 iunie, iar cei interesați pot parcurge traseele între orele 10 și 18.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri