0.2 C
Sibiu
luni, 11 decembrie, 2023

Peste 100 de intervenții ale ISU în minivacanța de 1 Iunie

Știri din Județ

Publicitate

Peste 100 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu s-au aflat, zilnic la datorie în minivacanța de 1 Iunie.

Aceștia au răspuns prompt unui număr de 128 de solicitări venite prin numărul de urgență 112, acestea reprezentând cu precădere cazuri de natură medicală.

Publicitate

De menționat, pentru această perioadă, sunt următoarele intervenții:

Intervenția din data de 30 mai , în jurul orei 05:30, când salvatorii sibienii din cadrul Secției de pompieri Mediaș au intervenit de urgență cu două echipaje SMURD și un echipaj de pompieri militari în sat Curciu, comuna Dârlos, str. Principală unde s-a produs o explozie a unei butelii. S-au acordat îngrijiri medicale pentru trei adulți și doi copii care au fost transportați, conștienți la CPU Mediaș cu arsuri pe aproximativ 30% din corp;


Misiunea pirotehnică din data de 30.05.2020, în jurul orei 21:00, când echipa pirotehnică a intervenit în zona de pădure a localității Porumbacu de Jos (Valea Porumbacului) pentru cercetarea, identificarea , ridicarea, transportarea și depozitarea în vederea distrugerii ulterioare a unui proiectil exploziv de război calibrul 100 mm


În aceeași zi, 30.05.2020, în jurul orei 23:00,ca urmare a unui apel venit pe numărul de urgență 112, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Sibiu au intervenit în municipiul Sibiu, Aleea Infanteriștilor pentru deblocarea ușii unui apartament situat la etajul IV a unui bloc. Cu ajutorul autospecialei de salvare și intervenție la înălțime, salvatorii sibieni au intrat în apartament unde au acordat îngrijiri medicale unei persoane de sex feminin de aproximativ 54 de ani care a fost transportată, conștientă la spital.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sunt mobilizați permanent, pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Reamintim tuturor cetățenilor faptul că numărul unic 112 este destinat exclusiv apelurilor de urgență!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri