spot_img
14.3 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Sibiul în top 10 destinații sigure pentru turism post-COVID

Știri din Județ

Publicitate

Orașul Sibiu se află în topul destinațiilor cele mai sigure pentru turism, conform publicației Forbes, așadar vacanțele de vară în Europa devin o posibilitate realistă pentru călătorii străini care caută încă de pe acum o destinație pentru un city break sau chiar un loc ideal pentru un concediu binemeritat.

Primarul Astrid Fodor a confirmat faptul că, potrivit Asociației European Best Destinations, Sibiul face parte din topul destinațiilor sigure pentru vizitatori.

„Repornim turismul, luând în același timp măsuri de protecție pentru oaspeti, făcându-i să se simtă în siguranță. Eforturile noastre, ale tuturor, ne sunt recunoscute. Asociația European Best Destinations atestă că Sibiul, una dintre cele bune destinații turistice europene incluse în topul alcătuit de această Asociație, este și unul dintre cele mai sigure 20 de orașe europene pentru vizitatori, iar publicația Forbes confirmă.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Conform www.forbes.com , orașul Sibiu este recomandat pentru istoria sa vastă, pentru gastronomia variată dar și pentru binecunoscutele casele „cu ochi” . Jurnaliștii mai amintesc și faptul că în anul 2004, centrul Sibiului a devenit „Centru cultural UNESCO” iar în 2007, Capitală Culturală a Europei.

Un an mai târziu, orașul nostru a fost nominalizat la „top 8 locuri Europene” în care este ideal să trăiești. Surprizele nu se opresc aici, în 2019 fiind numită Regiune Gastronomică Europeană. Anul acesta, a fost desemnat top 6 „Europe’s Best Destinations”.


Un alt lucru apreciat de străini cu privire la orașul Sibiu este faptul că administrația locală a avut grijă să dezvolte și să ducă la bun sfârșit mai multe proiecte: parcuri, parcări și piste de biciclete. Legat de pandemia de coronavirus, cei de la forbes punctează faptul că România a avut de 15 ori mai puține cazuri de îmbolnăvire comparativ cu alte țări europene. Deasemenea, în spitale sunt disponibile mai multe paturi per locuitor decât în Belgia, Elveția și Olanda. Faptul că de la 1 iunie nu mai este obligatorie intrarea în autoizolare sau carantină, este cel mai mare atu punctat de publicația americană.

Publicitate

2 COMENTARII

  1. Da de ce e sigur? sunt peste 500 de cazuri de covid …si nu s a facut testare nimic …despre orasele de langa sibiu nu respira nimic e secret de stat cate persoane au covid.cu ce e sibiul mai sigur decat alte orase ? mai ales ca din jud sibiu pleaca cei mai multi muncitori in gerrmania ….acum inteleg tacerea ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului