10.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

VIDEO-FOTO: Doi tineri care se plimbau cu hidrobicicleta au căzut într-un lac din Cisnădie

Știri din Județ

VEZI CINE ESTE TÂNĂRUL GĂSIT ÎNECAT ÎN LAC

ACTUALIZARE 11.06, ora 16.10: Poliţiştii au deschis astăzi un dosar de cercetare pentru ucidere din culpă. Dosarul este pe faptă, în rem, neavând încă învinuită nicio persoană. Vom reveni cu detalii pe parcursul anchetei desfăşurată sub coordonarea procurorului de caz.

ACTUALIZARE 11.06, ora 8:43 – Forțele ISU Sibiu au reluat misiunea de căutare în această dimineață cu două bărci pneumatice iar tânărul a fost găsit decedat în apa lacului.

Știre inițială

ISU Sibiu intervine de urgență cu un echipaj de pompieri militari și un echipaj SMURD la ieșirea din localitatea Cisnădie spre Cisnadioara pentru căutarea și salvarea a două persoane căzute în lacul din zonă.

La fața locului unul dintre tineri, un băiat de cca 17 ani a fost salvat din apă iar celălalt tânăr în vârstă de cca 19 ani este căutat de pompierii militari cu barca pneumatică.

Conform surselor Sibiu Independent, cei doi tineri erau pe lac cu o hidrobiclicletă și din motive necunoscute, ambarcațiunea a luat apă și a început să se scufunde. Administratorul terasei de lângă lac, care deţine şi hidrobicicletele, Grigore Coste, a declarat pentru Sibiu Independent că localul este închis, iar cei doi tineri au furat o lebădă-hidrobicicletă de pe mal şi s-au dat cu ea. Hidrobicicleta a început să se scufunde cu cei doi în ea. „Noi când eram deschişi şi închiriam, dădeam vestă la toată lumea. Acum este închis” a declarat Coste. El a ajuns la lac când tinerii erau deja pe partea cealaltă a lacului şi se scufundau. Coste a sărit în apă după ei şi a salvat tânărul de 17 ani. Pompierii militari continuă cercetările şi la ora actuală pentru a găsi al doilea tânăr.

La fața locului sunt organe de cercetare penală de la IPJ Sibiu.

ACTUALIZARE: Mai mulţi locuitori din Cisnădie ne-au declarat că la plimbarea cu hidrobicicleta anul trecut nu au primit veste de salvare nici adulţii, nici copiii.

ACTUALIZARE ora 21:45: Forţele ISU Sibiu s-au retras de la lac fără succes. Căutările vor continua mâine, pe lumină.

Surse apropiate anchetei ne-au explicat că băiatul dispărut în lac se pare că lucra la terasa de lângă, care administrează şi lacul, iar cei doi nu au furat hidrobicicleta, ci făceau curăţenie pe lac la cererea şefului. Nu este clar dacă mai avea contract de muncă tânărul, dar acesta a servit la mese după deschiderea recentă a teraselor potrivit martorilor.

ACTUALIZARE 11.06, ora 8:43 – Forțele ISU Sibiu au reluat misiunea de căutare în această dimineață cu două bărci pneumatice iar tânărul a fost găsit decedat în apa lacului.
Nu a mai fost necesară intervenția echipajului de scafandrii.

„SAJ SIBIU a trimis un echipaj de tip B în Cisnădie spre Cisnădioara la un lac unde două persoane au intrat în apă .Un tânăr de 17ani a fost scos din apă, conștient ,speriat și i se acordă asistență medicală de către echipajul SAJ,dar a doua persoană nu a fost găsită.
ISU a trimis echipaj cu barca si C1 .Se continua căutarea celui de-al doilea tânăr. ” au declarat reprezentanții SAJ Sibiu

img  wa
img  wa
img  wa
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at

FOTO: Lebedele-hidrobiciclete de la lac Cisnădie

FOTO: Public Facebook. Aşa se dădeau anul trecut cisnădienii cu lebedele hidrobiciclete.

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri