12.9 C
Sibiu
duminică, 04 iunie, 2023

Directorul Aeroportului Sibiu la negocieri cu Ministrul Transporturilor

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img

În contextul actual generat de pandemia de Covid-19, care a afectat grav aviația civilă, la inițiativa Asociației Aeroporturilor din România (A.A.R.), în data de 11 iunie a avut loc la București o întâlnire între ministrul Transporturilor domnul Lucian Bode și directorii generali ai aeroporturilor membre A.A.R. De la Aeroportul Internațional Sibiu a participat directorul general Marius Girdea.

S-a discutat ridicarea restricțiilor privind zborurile din România și reluarea traficului aerian spre țările cu risc epidemiologic redus.

Ministrul

 Lucian Bode a fost de acord cu solicitările Asociației Aeroporturilor și a făcut demersurile pentru reluarea traficului aerian spre țările cu risc epidemiologic redus. Totodată, ministrul Transporturilor a declarat că va sprijini aeroporturile pentru a depăși criza financiară cu care acestea se confruntă și a propus o întâlnire între directorii aeroporturilor și ministrul Finanțelor Publice, ministrul Dezvoltării și ministrul Muncii, săptămâna viitoare  la București.

De asemenea, în cadrul întâlnirii de joi s-a discutat și despre elaborarea unei scheme de ajutor de stat pentru aeroporturi, despre posibilitatea introducerii aeroporturilor ca entități eligibile în vederea obținerii de împrumuturi garantate de stat, dar și despre modul de aplicare a Ordonanței de urgență pentru instituirea unor măsuri active de sprijin destinate angajaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

sursa: comunicat Asociatia Aeroporturilor din Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri