spot_img
9.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

VIDEO: Precipitațiile abundente au cauzat sistarea apei potabile în 3 localități

Știri din Județ

Publicitate

ACTUALIZARE

Legat de aceasta situație, mai mulți săteni ne-au contactat pe adresa redacției și s-au arătat nemulțumiți. Aceștia au reclamat faptul ca apa potabilă este de o calitate proastă, dar nu numai în situațiile cauzate de ploile abundente, ci în mod constant apa este nămoloasă. Ce i-a revoltat și mai mult pe săteni este faptul că li se impune să plătească același preț la apa ca în municipiului Sibiu și nici măcar în situațiile de față nu li se oferă reducere.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Turbiditatea excesivă din sursa Tilișcuta a afectat furnizarea apei în 3 localități. Sunt afectate în jur de 3500 de persoane.

Volumul mare de precipitații din această noapte au condus la imposibilitatea tratării apei în Uzina Tilișca, astfel încât, în această dimineață, a fost sistată furnizarea pentru abonatii din Tilisca, Gales si in Saliste – strazile: Foltești, A. Șaguna, Pieții Vechi, Grui, Vâlcel, D. Marcu, Șteaza, Tarniței, Tăbăcarilor, Taberei, Gării, Zăvoi, V. Iliu, Podului și Iazului.

Apa Râului Tilișcuta, din care este alimentată Uzina Tilișca, prezinta o turbiditate deosebit de mare și se așteaptă scăderea încărcărilor pentru ca procesele de tratare să poată fi reluate.

Măsura sistării furnizarii a fost adoptată și în cursul zilei de vineri, în intervalul 8 – 16, tot pe fondul turbidității excesive din sursa de apa.

Relatii suplimentare pot fi obtinute la Dispecerat, tel. 0269/222.777, telverde 08008.202.202.

Sursa:apacansb.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor