spot_img
13.1 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

SIBIU: Biciclete sau parcări?

Știri din Județ

Publicitate

Unul dintre cele mai mari proiecte ale Primăriei municipiului Sibiu, dedicat bicicliștilor și transportului în oraș fără mașină, este pista de biciclete ce va lega cartierul Ștrand de parcul Sub Arini și zona centrală. Odată lucrările începute pe mai multe bucăți din traseu au apărut și reclamațiile.

„Au inceput lucrari pe strada mea, George Coșbuc. Sunt foarte nemultumit ca se desfiinteaza locurile de parcare de pe partea strazii cu gardul de la fosta Casa a Pionierilor. Se fac piste de biciclete cica… dar sa desfiintezi locuri de parcare intr-un oras in care este nevoie acuta de locuri de parcare… mi se pare o prostie. Proiecte de locuri de parcare sunt doar din vorbe, dar noi desfiintam….”, ne-a scris Dorin Lala.

Pe de altă parte pe strada George Coșbuc și pe Niculiță există doar case care au curți, dar și o instituție care are relații cu publicul, ziarul Tribuna.

Am primit de asemenea la redacție critici din partea bicicliștilor. Ei ne-au sesizat că noua pistă de bicicliști nu respectă reglementările naționale în domeniu și nu are lățimea potrivită, în foarte multe locuri având avea un 1,20 metri cu tot cu borduri și nu 2 metri, cât ar fi fost normal.

Dincolo de toate criticile Primăria Sibiu, continuă proiectul, care face parte dintr-un proiect mai amplu de încurajare a deplasării în oraș fără mașină.

Noua pistă va începe de pe strada Maramureșului. Va continua pe Profesor Aurel Popa, Doljului(între Maramureșului și Bihorului), Bihorului(între Doljului și Gorjului), Ștrandului(între Gorjului și scările de acces către Moldovei), George Coșbuc(între Transilvaniei și Dobrogei), Theodor Neculuță, Munteniei(între Theodor Neculuță și strada Pasajul Spitalului), strada Pasajul Spitalului. Investiția Primăriei Sibiu se ridică la aproximativ 4 milioane de lei.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda